Ce spune şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj despre situaţia grădiniţelor

Ce spune şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj despre situaţia grădiniţelor
| Foto: freepik.com

Şefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc vorbeşte despre ce se va întâmpla cu educația copiilor de grădiniţă în următorul an școlar în contextul pandemiei de COVID-19.

Şefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc spune că a stabilit ca prioritate grupa mare pentru a merge la grădiniţă, din moment ce în anul următor copiii vor trebui să meargă la şcoală.

”Am discutat cu directorii acestora și am stabilit ca prioritate grupa mare, copii să vină la grădiniță, pentru că îi așteaptă școala în anul următor. Dacă nu e posibil acest lucru cu toată grupa, să încerce desfășurarea activităților didactice în două săli separate într-un program semi-prelungit oarecum, iar ceilalți, fie prin rotație, la înțelegere cu părinții.

Vreau să vă spun că pe perioada verii a fost un mare tam-tam cu deschiderea grădinițelor, am făcut investiții, analize, ca să vedem că până la urmă foarte puțini părinți și-au dus copiii la grădiniță.

Uite că sunt soluții în caz de nevoie, cu bunici, cu unul din părinți acasă, o să vedem cum va fi. Că sunt părinți care se tem să-și ducă copiii la școală, așa vor fi și părinți care se vor teme să-și ducă copiii la grădiniță. Fiecare unitate va discuta cu părinții și se va găsi soluția cea mai bună pentru copii”, a mai spus Marinela Marc.

Comenteaza