Când vor primi elevii bursele școlare pentru septembrie și octombrie

Când vor primi elevii bursele școlare pentru septembrie și octombrie

Din acest an școlar, bursele de merit se acordă pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.

Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial, anunță Ministerul Educației.

Instituția mai anunță că elevii vor primi bursele școlare pentru lunile septembrie și octombrie abia peste două luni, pe 15 noiembrie.

Printre noutățile din acest an școlar este faptul că bursele de merit se acordă pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50. Edupedu.ro a anunțat acest lucru încă de săptămâna trecută.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda pe baza mediei notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare, mai arată ministerul.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a IX-a se vor acorda pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional, aceasta a fost decizia finală, deși în procesul de dezbatere, Ministerul Educației propusese ca aceste burse să se acorde pe baza mediilor generale de la clasa a VIII-a ale copiilor.

Anunțul ministerului mai precizează că bursele de merit se vor acorda și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

În privința burselor sociale, acestea se vor acorda tuturor elevilor din familii monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinți decedați, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie. Asta după ce în perioada dezbaterilor au existat mai multe controverse cu reacții vehemente din partea unora dintre organizațiile de părinți și elevi.

Comenteaza