Boc, către studenții clujeni: „Vrei să mergi la cursuri fizic, te vaccinezi”

Boc, către studenții clujeni: „Vrei să mergi la cursuri fizic, te vaccinezi”

Edilul Clujului, Emil Boc, insistată asupra ideii de vaccinare a studenților pentru reînceperea în mod fizic a cursurilor.

''Am vazut o stire in New York Time care spune ca 100 de universitati americane cer vaccinarea pentru a putea reveni studentii la cursuri in septembrie. Nu intri la curs daca nu esti vaccinat. Nu intr in campus daca nu esti vaccinat. Si nu sunt universitati de mana a doua, a treia. Cred că acest mesaj ar trebui să intre puternic și la tinerii noștri. Reticența la vaccinare nu este mai mare la cei peste 60 de ani, ci la persoanele cu vârsta sub 30 de ani. Pe de o parte, doresti sa mergi la festivaluri, te vaccinezi. Doresti sa revi la curs in format direct, te vaccinezi. Ar trebui din timp aceste lucruri sa fie cunoscute si in Romania.  Eu voi susține această măsură, fara sa fie singura. Cu siguranță vor fi și alte alternative propuse de facultăți în cazul studenților nevaccinați, fie continuarea în regim online a cursurilor'', a declarat Emil Boc, la o emisiune TV.

In acest moment, sunt 115.442 de persoane vaccinate la Cluj-Napoca. Dintre acestea, 54.446 sunt imunizate cu prima doză, 61.096 cu ambele doze, asta însemnând un total de 41% din 286.024 populație vaccinabilă.

Comenteaza