ADMITERE UBB: Concurență mare la Media digitală, Contabilitate și informatică de gestiune sau Psihologie

ADMITERE UBB: Concurență mare la Media digitală, Contabilitate și informatică de gestiune sau Psihologie

Peste 19.280 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cea mai căutată specializare a fost și în acest an cea de Media digitală din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde concurenţa a fost de 14,26 de candidaţi pe un loc.

Concurenţe foarte mari au fost înregistrate și la specializările Contabilitate și informatică de gestiune (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor - FSEGA), unde au fost 12.07 candidați / loc, Informatică economică (FSEGA) – 10.4 candidați / loc, Psihologie (Facultatea de Psihologie și Științele Educației) – 9.75 candidați / loc, Administrarea Afacerilor (Facultatea de Business) – 8,29.

Pozițiile următoare în topul preferințelor candidaților la UBB au fost ocupate, în sesiunea de admitere organizată în luna iulie 2019, de specializările Japoneză (Facultatea de Litere) - unde concurența a ajuns la 7.25 candidați pentru un singur loc, Informatică (Facultatea de Matematică și Informatică), unde s-au înscris 6.98 candidați / loc, respectiv Drept, unde au fost înregistrați 6.19 candidați / loc. 

Universitatea Babeş-Bolyai a oferit, pentru anul universitar 2019-2020, un număr de 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță pentru studii universitare de nivel licenţă.  La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, un număr 3.375 de locuri la buget şi 6.106 de locuri la taxă.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai va începe în data de 11 septembrie 2019.

Comenteaza