31 de școli din Cluj încep săptămâna în scenariul ROȘU. Acum o săptămână erau doar 5!

31 de școli din Cluj încep săptămâna în scenariul ROȘU. Acum o săptămână erau doar 5!

Aproape 200 de elevi și profesori din zeci de școli și grădinițe din Cluj sunt infectați cu noul coronavirus, luni, după cinci săptămâni de școală.

Tot mai multe școli sunt nevoite să-și închidă porțile și să-și țină cursurile online odată cu creșterea numărului de infectări în rândul elevilor și al cadrelor didactice din ultima perioadă. Iată situația școlilor din județ, centralizată luni, 19 octombrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj:

282 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

110 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

31 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Numărul unităților de învățământ obligate să țină cursurile online a crescut de peste 6 ori față de acum o săptămână (12 octombrie), când doar 5 școli/grădinițe funcționau în scenariul 3.

În acest moment, 126 de elevi din 58 de unități de învățământ și 54 de cadre didactice din 41 unități de învățământ din județul Cluj sunt infectați cu noul coronavirus, adică, în total, 180 de cazuri.

La nivel național, 1.259 de unităţi de învăţământ se află luni în Scenariul 3.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, criteriul epidemiologic în baza căruia școlile stabilesc unul dintre cele trei scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. 

Comenteaza