Walter, două dintr-o lovitură!

Walter, două dintr-o lovitură!
Descoperim în neliniştea Petrolului simptomele întâlnite la Universitatea Cluj.

Recunoaşteţi semnele? Era anotimpul oamenilor de zăpadă, al „proiectelor" ce se topesc uşor. Autorităţile şi personajele ce ocupau funcţii de conducere la „U" încercau să neutralizeze informaţiile ce colindau urbea. Suporterii erau îngrijoraţi că Florian Walter se va muta la Ploieşti. Încă nu era nimic clar, dar zvonurile se înteţeau. Finanţatorul venea rar la meciuri, evita să-şi precizeze poziţia. Au urmat luni apăsătoare cu jocuri contradictorii şi prognoze pesimiste. Inevitabil, Universitatea şi-a ratat obiectivul anunţat la debutul sezonului, calificarea într-o cupă europeană. Apoi a început circul. Florian Walter a plecat la Ploieşti, l-au urmat un autocar şi un lot de fotbalişti. Până şi Galamaz, fundaşul agresat pe gazonul stadionului „Ilie Oană" de un fan petrolist, şi-a făcut bagajele, gata să întoarcă şi celălalt obraz. Florian Walter ar fi vrut să uite cât mai repede anii petrecuţi în Ardeal, să ascundă gunoiul sub preşul Ligii Profesioniste, dar DIICOT l-a invitat să-şi depene amintirile cu iz penal.

Bucurie în Prahova! Pătimaşa galerie galben-albastră asculta entuziasmată planul noului patron. Petrolul va lupta pentru locurile 1-4, v-aţi prins repede că locul întâi era trecut la mişto. Cupa României era invitată în vitrina clubului. Petrolul, „U" Cluj şi Steaua au format un triunghi amoros, îngăduit de Casa de Toleranţă a Fotbalului. Mitică Dragomir a acceptat ca Florian Walter să dirijeze două cluburi din acelaşi eşalon, care plăteau tribut Stelei câte trei puncte la fiecare meci. Socoteala de la Cluj nu s-a potrivit cu cea a electoratului ploieştean. Alegerile nu au fost câştigate de Andrei Volosevici, edilul cu care îşi negociase debarcarea, ci de Iulian Bădescu. Şi la Ploieşti era obligat să plătească pentru a utiliza arena şi acolo firmele lui Florian Walter nu au semnat contracte cu autorităţile locale.

E tot iarnă, iar la Petrolul se vorbeşte că fostul domn Buşcă nu ar mai fi interesat să mai investească. Sună cunoscut? Mişcările din lot susţin temerile tribunei. Adrian Cristea a fost cedat la Standard, cucernicul Galamaz s-a transferat în Cipru. Lui Cosmin Contra nu i s-au adus fotbalişti pe măsura ţelurilor oficiale. Miercuri a avut loc o întâlnire la care primarul Iulian Bădescu a vrut să afle dacă Walter şi-a schimbat planurile. Întrunirea s-a încheiat într-o notă optimistă, dar un amănunt măreşte suspansul. Florian Walter a fost absent. Domnul Capră, unul dintre acţionarii Petrolului sau singurul acţionar, după unele surse, le-a promis „Lupilor galbeni" că-i scapă de griji. Nu e o fabulă, dar morala e clasică. Walter îşi schimbă numele şi echipa, nu şi năravul. Se pare că-şi reciclează povestea horror de la Cluj.

Walter ţine Universitatea cu bolovanul insolvenţei legat de gât. A bălmăjit despre oferte, a scos din tomberon alte datorii decât ştiau peţitorii. Obişnuit să câştige doar din relaţia cu statul, din parteneriate ce au stârnit interesul procurorilor, Florian Walter şi-a demonstrat în fotbal veleităţile de manager. I-a tras în piept împreună cu fratele Borcea pe dinamoviştii ce visau Liga Campionilor, i-a trădat pe clujeni şi e pe cale să-i arunce în braţele disperării şi pe prahoveni. Relaţia sa cu clanul Becali poate fi o explicaţie pentru eşecurile repetate ale „câinilor roşii". La „U" Cluj a renunţat la Adrian Popa, fotbalistul ajuns la Steaua, şi l-a refuzat pe Maxim, noul jucător al echipei VfB Stuttgart.

Florian Walter completează tabloul unui fotbal căruia i se iau măsurile pentru costume în dungi. Echipele au fost jefuite de cei care se băteau cu pumnii în piept că le apără interesele. Dosarul Transferurilor se aproprie de ultimul verdict, iar procurorii cercetează cum s-a evaporat lotul Universităţii Cluj fără să intre vreun leu în conturile „Şepcilor Roşii". Rămâneţi pe recepţie să urmărim cât va dura noul proiect al lui Florian Walter. Singura consolare a ploieştenilor e că prăpădul de la „U" e greu de greu de repetat chiar şi de un afacerist cu sânge rece.

 

Comenteaza