Unde se mută Carbochim ca să facă loc proiectului de peste jumătate de miliard de euro al lui Iulian Dascălu

Unde se mută Carbochim ca să facă loc proiectului de peste jumătate de miliard de euro al lui Iulian Dascălu
Iulian Dascălu a cumpărat producătorul clujean de abrazive prin Carbo Europe | Foto: Forbes

Carbochim Cluj-Napoca, producător de abrazive, a anunțat achiziția unui imobil cu 2.4 milioane de euro pentru relocarea fabricii, după ce pe actualul teren, Iulian Dascălu, președintele grupului Iulius, demarează cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.

După ce Grupul Iulius, care îl are președinte pe omul de afaceri Iulian Dascălu, a anunțat un proiect imobiliar mixt de peste 500 de milioane de euro la Cluj-Napoca, pe terenul fabricii Carbochim, (simbol bursier CBC și controlată indirect tot de Iulian Dascălu prin Carbo Europe SRL), producătorul de abrazive a anunțat pe data de 4 aprilie 2022, achiziționarea unui imobil cu suma de 2.4 milioane de euro pentru relocarea fabricii, potrivit unui raport al companiei publicat pe site-ul Burseri de Valori București (BVB).

Așadar, Carbochim „a dobândit prin cumpărare un imobil cu destinaţie industrială (producţie produse abrazive) în municipiul Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Bulevardul Muncii nr.18”, se arată în raportul publicat la bursă.

Actualmente, la adresa de pe Bulevardul Muncii, activează mai multe companii (CST - Cluj Sevice Team, Diferit S.R.L., Fieronat), dar și MW Gaze, magazin de articole pentru sudură, cu sediul social la Baia Mare.

Reamintim faptul că, pe 25 martie 2022, Carbochim a anunțat la BVB vânzarea oficială a terenului fabricii din Piața 1 Mai, către Rivus Investments, pentru suma de aproximativ 42 de milioane de euro, iar deși acționarii Carbochim au prevăzut un buget de 3.5 milioane de euro pentru noua locație a fabricii, achiziția s-a făcut pentru 2.4 milioane de euro. 

Acţiunile CBC s-au apreciat cu 215% în 2022, pe tranzacţii de 225.000 de lei, conform datelor de la BVB. Compania are o valoare de piaţă de 266 de milioane de lei.

Grupul Iulius, investiție de jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Grupul Iulius (președinte Iulian Dascălu) va dezvolta pe terenul fabricii Carbochim din Cluj, cel mai mare proiect de reconversie urbană de pe piața autohtonă pe o suprafață de 14 hectare. Noul proiect include cea mai mare suprafață de retail din țară, de 115.000 mp, conservarea și readucerea în circuitul public a două clădiri de patrimoniu industrial, un nou pod peste Someș și o pasarelă pietonală, infrastructură velo-pietonală pe malurile Someșului, un model de abordare integrată a spațiilor verzi, prin conectarea grădinii urbane de peste 4 hectare cu parcurile adiacente și prin reconfigurarea completă a infrastructurii rutiere și pietonale, cea mai mare parcare subterană din țară, cu peste 6.000 de locuri.

Proiectul va include și un cinematrograf, un teatru, un amfiteatru, cafenele, restaurante și spații de coworking. De asemenea proiectul are în plan și locuințe cu fațade vitrate, terase mari, și apartemente spațioase. Totodată, proiectul grupului Iulius va avea și 3.500 de spații pentru biciclete și stații de încărcare a mașinilor electrice. În primă fază dezvoltarea va include peste 23.000 mp de spații de birouri verzi inteligente.

Comenteaza