Un dezvoltator imobiliar va produce energie regenerabilă suficientă cât pentru un oraș precum Cluj-Napoca

Un dezvoltator imobiliar va produce energie regenerabilă suficientă cât pentru un oraș precum Cluj-Napoca
| Foto: Ai825 - Depositphotos.com

Un dezvoltator imobiliar afirmă că va produce energie regenerabilă anul acesta echivalentă a necesarului municipiului Cluj-Napoca sau două sectoare din București.

Dezvoltatorul imobiliar Portland Turst a anunțat că va continua investițiile în producția de energie regenerabilă, iar proiectele din portofoliul său vor produce 444.000 MWh/an, suficienți pentru a alimenta aproximativ 275.000 gospodării adică echivalentul unui oraș precum Cluj sau a două sectoare din București, potrivit unui comunicat.

Compania a adus în România în 2018, cel mai mare parc fotovoltaic din țară de până atunci. Este vorba despre parcul de la Rățești din județul Argeș, cu o putere de 153 MW pe o suprafață de 165 hectare. Acesta este primul proiect de anvergura din valul 2 al energiei verzi din România, acesta a primit aprobarea de racordare în rețea în anul 2019, iar de anul acesta va injecta 160.000 MWh/an în rețeaua electrică națională.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust până anul acesta vor produce 444.000 MWh/an de energie regenerabilă, suficientă pentru a alimenta aproximativ 275.000 gospodării adică echivalentul unui oraș precum Cluj sau a două sectoare din București, oferind o alternativă nepoluantă la sursele de energie tradiționale.

Acest proiect va putea furniza energie pentru 100.000 de gospodării

„Anul 2023 va marca accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul nostru. Cu proiectul Rătești, am demonstrat că suntem unul dintre puținii dezvoltatori care au reușit să gestioneze cu succes un astfel de proiect la o scară atât de mare,” declară Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust România.

Potrivit lui, anul 2023 va marca accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul companiei.

„În prezent, noi avem și alte proiecte în curs de dezvoltare și suntem deschiși să discutăm atât cu investitori, cât și cu proprietarii de terenuri despre potențiale parteneriate și proiecte,” a mai spus Florin Furdui.

Comenteaza