Umbrărescu, frânat de birocrație pe A3. Fost secretar de stat: "Ne condamnă să nu circulăm pe autostradă de la Cluj la Zalău în următorii 2 ani"

Umbrărescu, frânat de birocrație pe A3. Fost secretar de stat: "Ne condamnă să nu circulăm pe autostradă de la Cluj la Zalău în următorii 2 ani"
| Foto: captura On The Road AK

UMB nu ar reuși să progreseze la nivelul demonstrat pe alte șantiere, întrucât Romsilva nu a eliberat terenul pe lotul Poarta Sălajului-Zimbor, iar CNAIR nu a rezolvat problema conexiunii cu 'lotul Meseș', acuză fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma.

Romsilva nu a finalizat eliberarea traseului pentru lotul de Autostradă Poarta Sălajului-Zimbor unde lucrează constructorul român UMB, iar Compania de Drumuri nu reușește să rezolve descărcarea de la Zimbor, unde lotul de 12 kilometri se va conecta cu următorul tronson care include tunelul Meseș, susține Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în mandatul lui Cătălin Drulă, conform Economedia

Lotul de 12 kmPoarta Sălajului -Zimbor este finanțat prin PNRR, contractul a fost semnat în 2020, iar termenul de finalizare este august 2024. Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire (parțială) în această vară.

,,Pe autostrada A3 Transilvania Cluj – Zalău finanțată din PNRR coaliția PSD-PNL nu a reușit să rezolve birocrația la un an de la debutul lucrărilor și riscă banii europeni. Pe sectorul Zimbor – Poarta Sălajului din județul Sălaj suprafețele împădurite au fost scoase din circuitul forestier la începutul acestui an, însă nici până astăzi Guvernul prin Romsilva nu a fost capabilă să elibereze amplasamentul. În consecință, constructorul român nu reușește să progreseze la nivelul demonstrat pe alte șantiere, iar stadiul fizic al șantierului publicat de Compania de Drumuri este abia la 12% pe un proiect început anul trecut.” a transmis Horațiu Cosma.

Totodată, fostul secretar de stat mai arată că, lotul Poarta Sălajului - Zimbor nu are descărcarea asigurată la nodul rutier de conexiune cu lotul următor, lotul Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău (42 km.) lotul cu tunelul Meseș : ,,Cum o problemă nu vine niciodată singură, Sorin Grindeanu și CNAIR s-au asigurat că acest tronson de autostradă de 12km va fi ”muzeu” la finalizare și va sta nefolosit mult și bine. Motivul: sectorul vecin spre Zalău e blocat într-o licitație interminabilă, iar CNAIR nu a aprobat o descărcare temporară a traficului la capătul șantierului de la Poarta Sălajului. Nepăsarea și incompetența guvernanților actuali ne condamnă să nu circulăm pe autostrada de la Cluj la Zalău în următorii 2 ani.”

Comenteaza