Video Test drive pe lotul 2 din A10. Cum arată asfaltul proaspăt așternut

Test drive pe lotul 2 din A10. Cum arată asfaltul proaspăt așternut
Antreprenorii se mobilizează la final de an pe loturile 1 și 2 | Foto: API

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au efectuat o testare pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. Primul lot urmează să fie dat în folosință joi.

CNAIR a prezentat o filmare de pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda, unde antreprenor este asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Grecia) - Euro Construct Trading 98 (România).

Lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10), pe 15 km, va fi funcțional din 3 decembrie, însă pentru ca din Cluj să se ajungă numai pe autostradă la Sibiu lipsește lotul 2, programat abia la anul viitor.

"Pe lotul 1 vorbim de intrarea pe autostradă în zona Sebeş, o bretea de acces, 14,8 km de autostradă. Undeva la mijlocul acestui sector avem breteaua de acces spre Alba Iulia finalizată. La km 14+800 avem 700 m de circulaţie pe o singură bandă intrarea în drumul naţional", a precizat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Pe lotul 1 antreprenor general este Impresa Pizzarotti (Italia), iar pe lotul 2, Aktor (Grecia). Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Comenteaza