Supermarket da, sens giratoriu, ba

Supermarket da, sens giratoriu, ba
Între Zorilor şi Mănăştur trebuia să se construiască un sens giratoriu, la intrarea într-un nou supermarket. Momentan s-a construit doar supermarketul.

Lidl anunţă cu pompă că îşi deschide un nou magazin la Cluj. Este vorba despre supermarketul de pe strada Frunzişului, construit în zona unde varianta Zorilor - Mănăştur are o curbă foarte strânsă. În parcarea magazinului se va putea intra deocamdată numai dinspre Zorilor şi ieşi doar către Mănăştur. Pentru ca şoferii să aibă accesul mai facil, în curbă urma să se realizeze un sens giratoriu, dar acesta nu s-a mai făcut. Deocamdată.

„Sensul giratoriu cade în sarcina dezvoltatorilor care doresc să ridice în zonă un ansamblu imobiliar, nu în sarcina supermarketului", au explicat reprezentanţii Primăriei.

Într-adevăr, pe Frunzişului este proiectat un ansamblu imobiliar vast, despre care ZIUA de CLUJ a scris din luna iunie. Acesta va avea circa 700 de apartamente şi se va întinde pe 6 hectare, în exteriorul curbei de pe strada Frunzişului. Lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, dar unele apartamente sunt antamate deja din stadiul de proiect.

Firma care va construi cea mai mare parte a noului cartier este Napopark. Un reprezentant al firmei declarase în iunie, pentru ZIUA de CLUJ, că sensul giratoriu va fi terminat în 2016.

„Anul acesta vom finaliza sensul giratoriu, care se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte autorizarea.Este foarte scump, dar el le va fi extrem de util celor care vor cumpăra apartamente în noile blocuri. Vom lărgi şi strada Frunzişului. Vrem să ridicăm şapte blocuri, care vor avea în jur de 600 de apartamente de categorie mediu plus (adică mediu spre lux n. red.). Acum acestea sunt în faza de proiectare, sper ca la primăvară să putem începe lucrările", a spus acesta. Am încercat să vorbim acum din nou cu reprezentantul Napopark, dar nu a mai răspuns la telefon.

Conform planului urbanistic zonal (PUZ), aprobat în 22 septembrie 2015, Napopark poate ridica blocuri de cel mult 35 m. Edificiile vor avea în fapt trei niveluri de subsol/demisol, parter, mezanin şi 15 etaje, dintre care unul retras.

O altă societate va adăuga la cele 600 de apartamente încă 120, în trei imobile de mai mici dimensiuni, deşi PUZ îi permite să ridice până la 10 etaje (28 m). În imediata apropiere a acestor imobile va trece la un moment dat breteaua care ar urma să lege strada Frunzişului de aşa-numita centură metropolitană, care va traversa Clujul prin partea sa sudică.

Napopark SRL este o firmă fondată în 2007 şi controlată de omul de afaceri Dorin George Bob, patronul MIB Production, cea care deţine brandul de conserve Arovit. Acţionar minoritar este Cornel Tarţa, un tânăr businessman care deţine societăţile de medicină de laborator Euromedlab şi Neddermax Technology, dar care a investit şi în alimentaţie publică, respectiv în saloane de înfrumuseţare.

Dorin George Bob este şi în spatele unui alt proiect imobiliar de proporţii, prin societatea Studium Green, unde menţine parteneriatul de la MIB Production, cu Manuela Aron. Pe un teren de aproape 10 hectare de lângă Iulius Mall, dorit de-a lungul timpului de mai mulţi dezvoltatori imobiliari, societatea construieşte trei clădiri care vor avea două nivele de subsol comune, parter şi şase etaje. În plus, o parte din teren a fost vândut către Kaufland, care îşi deschide acolo un nou hypermarket. Începând de anul acesta, Bob a devenit şi administrator cu drepturi depline al Agromec Unu, societatea care deţine terenul de lângă Iulius. Agromec Unu este o societate care a preluat acest teren şi altele de la Agromec SA, companie născută din Staţiunea pentru Mecanizarea Agriculturii din perioada comunistă.

„Proiectul este un parteneriat între Agromec Unu, Studium Green şi o firmă din Bucureşti. Blocurile ar urma să fie terminate într-un an şi jumătate. Încercăm să obţinem şi certificate de clădiri verzi, să vedem dacă vom putea", spunea, în octombrie, Andrei Bena, consilier de vânzări la Studium Green.

 

Comenteaza