Statul vrea să pună pe roate o rețea de staţii de încărcare pentru maşini electrice

Statul vrea să pună pe roate o rețea de staţii de încărcare pentru maşini electrice

Costel Alexe, a declarat, joi, că Ministerul Mediului vrea să finanţeze o reţea vastă de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Potrivit lui Alexe, Ministerul Mediului are la dispoziție, în acest an, 20 de milioane de euro pentru investiţii în acest domeniu.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, joi, la conferinţa „Green Deal Romania”, că românii vor folosi mai mult maşinile electrice atunci când va fi rezolvată problema staţiilor de încărcare. 

„Avem un acord dat de Comisia Europeană şi putem finanţa inclusiv pe marile artere, autostrăzi, atâtea câte avem, şi drumurile naţionale şi abia atunci când vom putea, de la Arad la Galaţi sau de la Suceava la Reşiţa să avem staţii de încărcare, şi cetăţenii României vor folosi acest mijloc de transport”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului încurajează administraţiile publice locale să apeleze la aceste fonduri.

„Dacă este vorba de staţii de încărcare pentru companii, ele vor fi facilităţi pentru angajaţi, dacă vor fi dezvoltate de cei din privat, benzinăriile actuale vor avea o altă politică. Pe mine mă interesează ca Ministerul Mediului să finanţeze o reţea cât mai vastă cu astfel de staţii de încărcare”, a mai spus Alexe, citat de Mediafax.

România ar urma să beneficieze de 750 de milioane de euro compensaţie pentru eliminarea cărbunelui din mixtul energetic, bani proveniţi din Fondul european pentru o tranziţie justă.

Comenteaza