Stații GPL/benzinării din Cluj cu echipamente neautorizate împotriva exploziei. ITM-ul a dat amenzi de 67.000 lei

Stații GPL/benzinării din Cluj cu echipamente neautorizate împotriva exploziei. ITM-ul a dat amenzi de 67.000 lei
| Foto: Marina113 - Depositphotos.com/Fotografie ilustrativă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a sancționat în ultimele două luni mai multe stații GPL/benzinării din județ cu amenzi de 67.000 de lei.

„În perioada 28.08-31.10.2023 ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional (inclusiv în județul Cluj - n. red.), acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca si pentru verificarea modului in care sunt respectate cerintele minime pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor, de catre angajatorii care desfasoara:

- activitati de depozitare si comercializare a carburantilor auto tip GPL;

- comert cu ridicata al combustibililor lichizi si gazosi, al produselor derivate;

- comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule”, a transmis ITM Cluj într-un comunicat.

Aceste controale vin în urma exploziilor de la o stație GPL din Crevedia (județul Dâmbovița).

Amenzi de 67.000 lei date de ITM la stațiile GPL/benzinăriile din Cluj

Instituția transmite că în județul Cluj au fost verificat activitatea a 91 de stații GPL și/sau benzinării și aplicate un număr de 108 măsuri în vederea remedierii neconformităților constatate.

19 angajatori au fost sancționați contravențional cu 21 de amenzi în valoare totală de 67.500 lei.

„Amenzile au fost aplicate pentru: primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă, lipsa autorizației INSITU (lipsa de verificare a documentației instalației tehnice privind prevenirea exploziilor).

Au fost sistate trei locuri de muncă pentru lipsa autorizației INSEMEX (autorizație împotriva exploziei), iar două echipamente de muncă, care pot prezenta pericol de explozie, au fost sistate pentru lipsa autorizației”, a mai transmis ITM Cluj.

Comenteaza