Specialiștii în resurse umane câștigă până la 2.200 de euro/lună. La Cluj sunt printre cei mai căutați

Specialiștii în resurse umane câștigă până la 2.200 de euro/lună. La Cluj sunt printre cei mai căutați
| Foto: VitalikRadko - Depositphotos.com

Un angajat în HR are un salariu între 1.400 si 2.200 de euro pe lună în România. Pentru postul de manager, companiile caută o persoană cu minimum trei ani de experiență în domeniu.

Un angajat pe poziţia de manager în resurse umane are un salariu care variază, în medie, între 1.400 de euro şi 2.200 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, potrivit unui comunicat.

Manager-ul de resurse umane are un rol foarte important, deoarece este un liant între conducerea unei companii şi angajaţii acesteia, fiind persoana responsabilă de dezvoltarea şi implementarea strategiilor de resurse umane aliniate la strategia afacerii, gestionarea procesului de recrutare şi selecţie şi nu numai. Pentru rolul de manager resurse umane, pe lângă studiile superioare de profil, cunoştinţele despre dreptul muncii şi ale bunelor practici în resurse umane şi experienţa de minimum trei ani în domeniu sunt „must-have”. De asemenea, candidatul ideal are abilitatea de a proiecta strategia unei companii, precum şi abilităţi de leadership şi competenţa de a gestiona eficient relaţiile interpersonale la toate nivelurile companiei. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar oferta salarială medie pentru această poziţie se plasează în intervalul 1.400 şi 2.200 de euro pe lună” - Ana Vişian, marketing manager BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, cursuri dezvoltare profesională, traininguri şi acreditări, bonus de performanţă.

Clujul, printre orașele cu cele mai multe locuri pe acest post

În prezent, 741 de posturi vacante pentru poziţia de manager resurse umane sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj şi Braşov. 

Comenteaza