SLS Cargo a ales Clujul pentru un centru logistic

SLS Cargo a ales Clujul pentru un centru logistic

Clujul se numără printre locațiile în care compania de transport și logistică SLS Cargo, preluată recent de Fan Courier, a ales să își amplaseze spații de depozitare.

Compania de servicii logistice SLS Cargo a început operațiunile în 2014 prin deschiderea primului său birou operațional în București. În 2015, activitatea companiei s-a dezvoltat prin deschiderea a două noi locații în Rădăuți și Constanța, urmată în 2016 de inaugurarea primului depozit din București.

2017 a însemnat deschiderea primului terminal feroviar din București operat exclusiv de SLS Cargo. În 2018, compania și-a deschis primele birouri în Bulgaria și Italia. Ulterior și-a consolidat poziția , operând 25.000 mp de spațiu de depozitare în patru locații din Mogoșoaia, Bâcu, Buftea și Cluj.

Compania de management al investițiilor JLL a reprezentat SLS în tranzacția de închiriere a 15.500 mp de spații de depozitare în P3 Bucharest A1, la 13 km vest de centrul capitalei. Noua locație consolidează sub același acoperiș operațiunile logistice ale SLS din jurul Bucureștiului. În acest an, compania de curierat Fan Courier, cea a devenit principalul acționar al SLS Cargo, prin preluarea pachetul majoritar de acțiuni.

Tendința de consolidare a operațiunilor logistice în vederea optimizării lanțului de aprovizionare cu rețelele de retail continuă să se manifeste destul de intens pe piața industrială locală, oferind astfel posibilitatea de a vedea și pe viitor tranzacții similare, conform JLL. Cererea de spații industriale și logistice în țară în primul semestru al anului a ajuns la 269.000 mp. Retailerii au fost cei mai activi chiriași, urmați de companiile de logistică.

Comenteaza