LISTA lui Ciolacu. Ce alimente se vor ieftini și de când

LISTA lui Ciolacu. Ce alimente se vor ieftini și de când

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, lista cu alimentele la care se vor reduce prețurile.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a primit răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază.

„Am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază. Retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ şi aş dori să le mulţumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, acest lucru „înseamnă o scădere garantată a preţului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populaţiei”.

Premierul a spus că este vorba despre pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.

„Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Guvernul ar urma să adopte ordonanța prețurilor săptămâna viitoare.

 

Comenteaza