„Șeic" de Cluj. Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri clujeni vrea să cumpere Rompetrol

„Șeic" de Cluj. Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri clujeni vrea să cumpere Rompetrol

Oferta de achiziționare va fi făcută la început de 2022.

Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri clujean Ștefan Vuza, dorește achiziţia Rompetrol (KMG International) ca parte din strategia pentru dezvoltare. O ofertă oficială urmează să fi formulată la începutul anului viitor, potrivit unui raport transmis către Bursa de Valori București (BVB).

"Șeic" de Cluj. Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri clujeni vrea să cumpere Rompetrol

„Consecventă cu strategiile sale în ceea ce priveşte dezvoltarea şi operaţionalizarea Diviziei Verzi, compania anunţă că Alianţa Europeană pentru Hidrogen Curat a selectat trei proiecte depuse de Chimcomplex SA Borzeşti spre a trece în etapele următoare. Aceste proiecte, codificate sub denumirea GreenComplex, vizează producţia de hidrogen, hidrogenul ca materie primă pentru industria chimică şi hidrogen pentru energie termică. Toate aceste proiecte răspund strategiei avute în vedere la nivelul industriei europene de valorificarea pe scară largă a hidrogenului în Europa. În ceea ce priveşte Divizia de Chimie şi de integrare petrochimică, compania anunţă finalizarea unor studii preliminare şi includerea oportunităţii dezvoltării unor parteneriate şi a achiziţiei Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societăţii, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022", este menționat în document.

De asemenea, în scopul finanţării proiectelor menţionate şi implementării strategiilor de dezvoltare, compania are în vedere demararea unei emisiuni de bonduri (obligaţiuni) în prima jumătate a anului 2022 şi atragerea de parteneri de equity, la acest moment fiind finalizat procesul de selecţie a consultantului financiar internaţional care va asista societatea Chimcomplex Borzeşti în acest demers, este vorba despre Rothschild & Cie.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei.

În urmă cu trei ani, Chimcomplex a achiziţionat activele Oltchim, între timp devenind cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Comenteaza