Search Corporation va studia fezabilitatea nodurilor rutiere de pe Autostrăzile 3 și 1

Search Corporation va studia fezabilitatea nodurilor rutiere de pe Autostrăzile 3 și 1
CNAIR a prezentat locațiile propuse pentru nodurile autostrăzilor

Firma de consultanță Search Corporation se va ocupa de studiul de fezabilitate pentru un nod al Autostrăzii Brașov - Cluj - Borș (A3), prevăzut lângă granița cu Ungaria.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu Search Corporation contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic de execuție (PTE) necesare realizării a șase noduri rutiere pe șoselele de mare viteză A1 și A3.

Valoarea contractului este de 2,04 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sursa de finanțare fiind din fonduri europene nerambursabile. Obiectul contractului de servicii constă în elaborarea documentelor privind realizarea a șase noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României.

Acestea sunt prevăzute la km 326+155 – DJ 704 (Cugir); km 362+813 – DC 129 (Sântuhalm); km 485+030 – DJ 609E (Recaș); km 450+210 – DJ 609 (Bethausen); km 528+509 – DJ 682G (Cruceni), toate pe A1; km 39+940 – DN 1P (Spinuș, județul Bihor), pe A3.

Câștigătorul contractului va presta următoarele servicii și va elabora SF; documentația suport pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC); PTE; documentația de atribuire a contractelor de execuție lucrări; asistența tehnică acordată CNAIR în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru execuția lucrărilor.

Perioada pentru elaborarea SF este de șase luni de la data de începere; 10 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv patru luni de la elaborarea SF) și 13 luni de la data de începere pentru elaborarea PTE (respectiv în trei luni de la elaborarea PAC).

Comenteaza