News alert Video S-a redeschis Platinia. Se intră cu mască de protecție

S-a redeschis Platinia. Se intră cu mască de protecție

Platinia Shopping Center (PSC) a anunțat că a redeschis toate magazinele, dar a recomandat vizitatorilor să intre în complex cu masca de protecție.

Conducerea complexului a motivat că, potrivit prevederilor stării de alertă, este suspendată temporar activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafața construită mai mare de 15.000 mp, în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, iar PSC nu se încadrează în această categorie.

"Am redeschis toate magazinele sporind totodată procedurile de dezinfecție generală împotriva virușilor și bacteriilor. PSC vă recomandă să urmați toate regulile de igienă și să purtați masca de protecție. PSC a luat toate măsurile care se impun pentru ca siguranța și sanătatea vizitatorilor Centrului Comercial Platinia și a Hotel Platinia să nu fie afectate.

Organizăm periodic proceduri de dezinfecție generală împotriva virușilor și bacteriilor și depunem tot efortul necesar pentru menținerea stării de curățenie și de igienizare a tuturor suprafețelor”, au transmis reprezentanții complexului.

VEZI Un mare centru comercial din Cluj cere susținere de la stat 

În martie, conducerea complexului a anunțat că sprijină demersul înaintat de conducerea industriei ospitalității cu privire la luarea măsurilor de susținere de către guvern pentru acest segment pe durata crizei generate de coronavirus.

Platinia a cerut scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru trei luni (martie, aprilie, mai), cu posibilitatea extinderii la șase luni în cazul prelungirii crizei, dar și amânarea plații taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de șase luni, fără penalizări și dobânzi.

Acestea sunt taxele locale (impozit pe clădire) și cele generale (taxă pe valoare adăugată sau impozit specific). PSC a mai solicitat plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism și asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din domeniu, prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

Comenteaza