Punctualitatea trenurilor din Elveția se datorează IT-iștilor din Cluj

Punctualitatea trenurilor din Elveția se datorează IT-iștilor din Cluj

Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția se datorează unei soluții de management al traficului feroviar dezvoltată de ingineri români, la Cluj-Napoca. Soluția Accenture este unică în lume, dar și cea mai modernă.

Unul dintre proiectele dezvoltate la Cluj este sistemul de management al traficului feroviar pentru trenurile din Elveția care zilnic transportă circa un milion de pasageri. Practic, într-o singură săptămână, sunt capabili să transporte pe calea ferată întreaga populație a țării, transmite economica.net.

Proiectul a început acum 12 ani și, pe lângă sistemul software, a necesitat instalarea pe calea ferată a câtorva mii de senzori, la o distanță de câțiva kilometri unii de alții. Acești senzori colectează datele de pe teren și le trimit la centrul de comandă, unde software-ul realizat la Cluj-Napoca le analizează.

Sistemul afișează în timp real pe șase ecrane situația din gări și de pe rețeaua feroviară cu privire la trafic, respectiv poziția și mișcarea trenurilor, lucrări de mentenanță, etc. Monitorizarea trenurilor se face din patru centre din Elveția.

Etichete
Comenteaza