Profesorii de gimnaziu, la mare căutare în Cluj. La cât e salariul, nu e de mirare că fac grevă

Profesorii de gimnaziu, la mare căutare în Cluj. La cât e salariul, nu e de mirare că fac grevă

Remunerația lunară pentru un profesor de gimnaziu este între 480 şi 550 de euro/lună, iar Cluj-Napoca este printre orașele unde se fac cele mai multe recrutări. Totuși, cadrele didactice sunt nemulțumite de salariul mic și au anunțat grevă generală.

Un profesor de gimnaziu are un salariu care variază, în medie, între 480 şi 550 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Profesorii de gimnaziu, printre cei mai căutați la Cluj

În prezent, 138 de posturi vacante pentru poziţia de profesor de gimnaziu sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Bucureşti, Ilfov, Suceava, Cluj-Napoca, Arad.

„Instituţiile de învăţământ particular cât şi dezvoltarea pe care au cunoscut-o în ultimii ani sistemele alternative de învăţământ particular, au dus la creşterea cererii pentru roluri de profesori şi educatori. Candidaţii căutaţi pentru rolul de profesor gimnaziu trebuie să fie absolvenţi de studii superioare, cu specializare în domeniul de predare, să fie absolvenţi ai modulului psihopedagogic şi să aibă experienţă de predare. Printre cerinţe se mai numără şi cunoştinţe avansate de limba engleză, cunoştinţe tehnologice şi abilităţi de lucru cu calculatorul, videoproiectorul sau tabla interactivă. Se fac recrutări pentru astfel de roluri în Ilfov, Bucureşti, Suceava, Cluj-Napoca şi Arad, oferta salarială fiind între 480 - 550 euro net lunar - Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit ZF.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, cursuri de formare şi dezvoltare profesională, posibilitate de şcolarizare a propriilor copii şi team buildinguri periodice.

Profesorii, nemulțumiți de salarii - Grevă generală 22 mai

Ieri, 17 mai 2023, în școlile din Cluj și din țară, în care există membri de sindicat a avut loc o grevă de avertisment de două ore, între 11.00 și 13.00.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educaţie au confirmat intenția de a declanşa greva generală din 22 mai (de la ora 8.00), dată la care ar urma să fie votate în Senat legile Educaţiei.

„Concluzia este clară, promisiunile sunt subţiri, doar că Anexa opt se va aplica şi că în Programul de guvernare o să fie lucruri concrete legate de grila de salarizare, iar Educaţia va fi o prioritate. Oamenii aşteaptă altceva şi este limpede că de luni va fi grevă generală. Este voinţa oamenilor. Mandatul nostru este de a veni cu ceva concret. Am cerut astăzi, de exemplu, să se rezolve şi problema inflaţiei, adică să vină cu un act normativ care să acopere rata inflaţiei. Acest lucru se poate face. Este posibil să mai avem o discuţie cu premierul luni, mai este timp să găsească soluţii, dar până atunci mesajul nostru este clar: grevă generală din 22 mai, orele 8.00", a anunţat Simion Hăncescu liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Comenteaza