Porsche concepe la Cluj automobilul viitorului

Porsche concepe la Cluj automobilul viitorului
Furnizorul de servicii de inginerie Porsche a anunţat că inaugurează o nouă reprezentanţă în Cluj. Aceasta va activa în sectorul digitalizare.

„Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare în beneficiul clienţilor este concentrată în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului.

Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră”, afirmă Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering România. 
 
Clujul face parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în dezvoltarea de software din Europa; un număr ridicat de firme din IT îşi au originea aici şi se constată un cadru dinamic de antreprenoriat, iar pentru Porsche reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor, susţine conducerea companiei. 

Caută ingineri software de top
 
„Numărul de angajaţi din cadrul reprezentanţei din România va fi majorat până la finalul anului la 25 de persoane. În acest scop avem nevoie de ingineri software de top pe care îi găsim în Cluj”, spune Dirk Lappe, director tehnic al Porsche Engineering. Pentru acest an sunt planificate cooperarea cu universităţile şi participarea la târguri regionale de locuri de muncă pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.
 
Prin noua filială, furnizorul de servicii de inginerie completează competenţele disponibile la celelalte reprezentanţe din Bietigheim-Bissingen, Schwaben, din Praga, Shanghai şi Nardò (Italia). Grupul Porsche este prestator de servicii de inginerie premium pentru producătorii de autovehicule, furnizorii de componente. Societatea deţine calitatea de filială controlată integral de către producătorul de automobile sport Porsche AG, din Stuttgart. 
 
Inginerii săi au dezvoltat soluţii complexe – de la concentrarea de componente individuale, la construirea de module complexe, până la planificarea şi realizarea proiectelor de ansamblu, inclusiv gestionarea lansării producţiei de serie. Circuitul de verificare şi testare Nardò, care aparţine din 2012 societăţii Porsche, oferă opţiuni complexe de testare şi verificare.

Comenteaza