Piaţa muncii din Cluj, peste media naţională: două domenii oferă jumătate dintre joburile vacante

Piaţa muncii din Cluj, peste media naţională: două domenii oferă jumătate dintre joburile vacante
Mai bine de jumătate dintre joburile disponibile în Cluj se află în doar două domenii, relevă un studiu al companiei clujene de recrutare Psihoselect, derulat între 15 iunie şi 15 iulie.

Este vorba de vânzări şi tehnologia informaţiei, domenii urmate de cele din inginerie şi servicii suport clienţi. Studiul arată că posturile vacante pe domeniile IT şi vânzări reprezintă peste jumătate din numărul total de posturi diponibile, respectiv 61,13%, un procent considerabil mai mare decât ponderea la nivel naţional, 47,1%.


"La nivel naţional un sfert din numărul posturilor disponibile sunt di domeniu IT, în Cluj procentul este de 29%. În vânzări, în judeţul Cluj există un procentaj de 32,2%, cu 9% mai mult faţă de procentajul nivelului naţional. Se observă o pondere destul de mare a posturilor din domeniul Ingineriei, la nivelul judeţului Cluj, procentajul fiind 8,4%, cu 7% puncte procentuale mai mult faţă de lunile anterioare. În judeţul Cluj locurile de muncă specifice activităţii de suport reprezintă 7,5 %, dublu faţă de lunile anterioare", explică studiul Psihoselect.

Etichete
Comenteaza