Petre Daea strâmbă din nas la noul aliment aprobat de UE: Nu mâncați! Noi mâncăm ce trebuie - sarmale, cârnaţi, ouă de găină

Petre Daea strâmbă din nas la noul aliment aprobat de UE: Nu mâncați! Noi mâncăm ce trebuie - sarmale, cârnaţi, ouă de găină

Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă drept aliment nou în UE. Ministrul Agriculturii Petre Daea le recomandă, însă, românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase ”să cânte acolo unde sunt”.

”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul a mai spus că ”noi trebuie să fim consecvenți și în același timp stăruitori în a ne păstra tradițiile și consecvenți în a face ce trebuie”.

Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă – Acheta domesticus – ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria, scrie News.ro.

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Comenteaza