Opera din Cluj, exploatată imobiliar. Cât costă un apartament în centrul orașului

Opera din Cluj, exploatată imobiliar. Cât costă un apartament în centrul orașului
Ansamblul propus se află deocamdată doar la nivel de teren viran
Opera din Cluj, exploatată imobiliar. Cât costă un apartament în centrul orașului
Opera din Cluj, exploatată imobiliar. Cât costă un apartament în centrul orașului

Un ansamblu imobiliar cu acest nume este pe cale să apară pe strada Traian Moșoiu, la 14 ani de la edificarea pe aceeași arteră a primului hotel de 5* stele din oraș, Opera Plaza.

Ansamblul este programat să fie gata spre finalul anului viitor, estimează dezvoltatorii. La începutul anului aceștia precizau că procesul de cumpărare se face direct de la constructor, deci fără comision, însă din vară apartamentele au început să apară și pe paginile agențiilor imobiliare, la 1.900 – 2.100 euro/mp. Opera Residence este amplasat lângă Spitalul Militar de Urgență.

Ca beneficiar al investiției pentru șantierul de demolare de pe str. T. Moșoiu 42-44 figurează societatea Habbrick Properties (alături de mai multe persoane fizice), iar constructor este Martemi Logistics. Finalizarea demolărilor era prevăzută în iunie 2019, conform autorizației de desființare eliberată de Primăria Cluj-Napoca.

Habbrick era deținută de către Radu Ionuț Petean în proporție de 95% . Familia Petean este implicată în mai multe societăți din domeniul construcțiilor, printre care grupul Building și Terra Habitat. Ca proiectant general pentru această lucrare a fost desemnat Scripcariu Birou de Arhitectură, termenul de execuție prevăzut în autorizație fiind de 12 luni.

În prezent suprafața pe care trebuie să se deruleze lucrările de construire este închisă cu o poartă, atât pe teren, cât și pe trotuarul dezafectat fiind amplasat pietriș pentru deplasarea utilajelor grele.   

Pe portalul Storia.ro, un apartament de o cameră, cu o suprafață de 38 mp, se comercializa la prețuri între 72.979 – 80.661 mp, la stadiul de semifinisat cu șapă autonivelantă și cu pereți gletuiți. În timp ce locul de parcare suprateran era vândut opțional cu 1.000 de euro prin intermediul agențiilor, cel subteran costa 11.000 de euro pe site-ul dezvoltatorului.

Aici apartamentele de 1 cameră se comercializau la 84.147 – 91.799 euro, cele cu 2 camere, la 97.481 – 116.481 de euro, iar cele cu 3 camere, la 143.080 - 177.526 euro, sume la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată. În planurile dezvoltatorilor figurează și amplasarea de spații comerciale și de birouri. Aceștia au mai derulat proiectele North Side (zona Gării Cluj-Napoca) – 24 apartamente, și East Side (zona Sopor) – 74 apartamente.  

Oamenii de afaceri Octavian și Călin Buzoianu au fost primii care au exploatat apropierea de clădirea istorică în care își desfășoară activitatea Opera Română, dând denumirea hotelului lor Opera Plaza, ridicat în locul fabricii de dulciuri Feleacul.

Unitatea turistică este funcțională pe Traian Moșoiu din 2006, investiția fiind de 4,5 milioane de euro. În zona clădirii Teatrului Național, de data aceasta în Piața Ștefan cel Mare, funcționează și Opera Resto Caffe, un restaurant cu autoservire.

Comenteaza