Oleleu, Consiliul Judeţean: Şefii Friesland asigură că nu închid fabrica din Baciu

Oleleu, Consiliul Judeţean: Şefii Friesland asigură că nu închid fabrica din Baciu
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, spune că a vorbit cu directorul general al Friesland România şi că acesta l-a asigurat în două rânduri că nu închide fabrica Napolact din Baciu.

„În cursul săptămânii trecute am participat la o întâlnire cu factori decizionali ai companiei FrieslandCampina România SA în București,", spune Oleleu, adăugând că la întâlnire au participat directorul general al Friesland Campina România, Jan-Willem Kivits, Wouter Reijers - consolul onorific al Olandei la Cluj şi Reinder Schaap - consilier agricol al Ambasadei Olandei la București.

"Pe lângă subiectul principal, fabrica de branză de la Țaga, s-a discutat și aspectul unei eventuale închideri a producției la unitatea de procesare de la Baciu, FrieslandCampina România SA. Cu această ocazie reprezentanții companiei au asigurat că până în prezent nu s-a discutat și nu s-a luat vreo decizie care să ducă la încetarea activității de producție, mai mult, prelungirea contractelor cu fermierii din zonă a fost un argument al faptului că nu se dorește acest lucru", spune Oleleu.

Acesta adaugă că a vorbit şi în această după-masă cu Kivits şi că acesta a reiterat decizia Friesland de a păstra producţia Napolact în Baciu.

Comenteaza