O companie din Big Four face angajări masive de tineri la Cluj

O companie din Big Four face angajări masive de tineri la Cluj
80 de juniori și 30 de interni au fost angajați deja în septembrie în birourile din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, echipa ajungând pentru prima dată să depășească 700 de profesionişti în România.

Peste jumătate dintre noii angajați ai EY România se vor alătura departamentului de audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de asistenţă fiscală şi juridică, asistenţă în tranzacţii şi asistenţă în afaceri. Cei 80 de juniori au fost selectați în această primăvară din 3.500 de candidați, mai mult decât dublu comparativ cu 2015. Pentru a atrage un număr atât de mare de candidaturi, EY a derulat una dintre cele mai complexe campanii de recrutare de până acum. 
 
70 de profesioniști din companie și 20 de studenți ambasadori ai EY din București, Timișoara și Craiova au fost activ implicați în 45 de evenimente de carieră, din ianuarie până în iunie: târguri de joburi, workshop-uri, conferințe, evenimente de tip open doors sau zilele carierei. Procesul  de recrutare a presupus parcurgerea de către candidați a șase etape de selecție: aplicație online, preselecția CV-urilor, evaluare inițială prin testare psihometrică a inteligenței logice și verbale, interviuri video, participare în centrul de evaluare și interviurile finale.
 
„Generația care a finalizat studiile universitare anul acesta își dorește ca procesul în care sunt implicați să decurgă simplu, apreciază feedback-ul și este receptivă la instrumentele de evaluare online. Studenții au avut ocazia de a ne cunoaște atât în spațiul virtual, cât și direct prin intermediul întâlnirilor cu ei”, explică Andreea Mihnea, director de resurse umane la EY România.
 
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 210.000 de angajaţi în 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de 27,4 miliarde de dolari în anul fiscal 2014. În România şi Republica Moldova aceasta are 650 angajaţi în birourile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Big Four este denumirea grupului celor mai mari patru firme de audit din lume alcătuit de PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young şi Deloitte, care asigură auditul pentru majoritatea companiilor publice şi o bună parte din companiile private din lume.

Cum îşi aleg angajatorii studenţii economişti
 
Conform studiilor Catalyst privind cei mai căutați angajatori, în topul criteriilor în funcţie de care respondenţii îşi aleg angajatorul se plasează pachetul de salarii şi beneficii oferit, urmat pentru candidaţii cu profil economic de reputaţia companiei. Interesul respondenților cu profil economic pentru alte beneficii oferite de angajatori, precum asigurările medicale, este în creștere.

Comenteaza