Nou depozit lângă Cluj. Un retailer de fotolii de masaj investește aproape 4 mil. euro într-un centru logistic. Cât costă produsele

Nou depozit lângă Cluj. Un retailer de fotolii de masaj investește aproape 4 mil. euro într-un centru logistic. Cât costă produsele
| Foto: Facebook - Caracteristic / Fotografie ilustrativă

Un retailer de fotolii va demara la începutul acestui an lucrările pentru un spaţiu logistic multifuncţional lângă Cluj. Investiția de aproximativ 3,5-4 mil. euro face parte dintr-un plan mai amplu al companiei.

Retailerul de fotolii de masaj Komoder demarează la începutul anului 2024 lucrările pentru un spaţiu logistic multifuncţional lângă Cluj. Această investiţie care se ridică la circa 3,5-4 mil. euro şi reprezintă doar prima etapă dintr-un plan mai amplu de investiţii prin care vrea să intre şi în producţie, a explicat Adrian Rus, fondator şi CEO al Komoder.

„Sperăm cel târziu în luna februarie să reuşim să lucrăm la această facilitate pe care ne-o propunem. Este un proiect început în urmă cu un an şi jumătate şi sperăm ca cel târziu în februarie să avem primele maşini care vor lucra în acest spaţiu“, a spus CEO-ul comoder într-o emisiune ZF.

Investiție de 4 mil. euro lângă Cluj. A doua fază: o fabrică de 8.000 mp

Spaţiul logistic multifuncţional de lângă Cluj va cuprinde 5.000 mp spaţiu de depozitare şi 1.500 mp spaţiu de birouri. Investiţia iniţială era estimată la 3 mil de euro, însă valoarea a crescut spre 4 mil. euro. Jumătate din investiţie va fi susţinută prin fonduri proprii şi jumătate prin finanţări bancare.

„Este practic un sediu multifuncţional în care vom avea şi departament tehnic, marketing, IT, inclusiv facilităţi de depozitare, măruri de tranzit şi aşa mai departe, totul integrat într-un singur loc, la doar 5 km de Cluj“, a explicar CEO-ul Komoder.

Aceasta reprezintă însă doar prima parte a unui plan mai mare, care se întinde pe trei ani şi pe care Komoder l-a împărţit în două „pentru că finanţarea lui este foarte greoaie dintr-un singur loc“.

„A doua fază va fi încă un spaţiu care la un moment dat să poată fi utilizat pentru producţie proprie şi care se întinde pe o suprafaţă de 8.000 mp, în acelaşi loc“, mai spune Adrian Rus.

Potrivit sursei citate, până la producţie, retailerul se gândeşte mai degrabă la asamblarea fotoliilor de masaj pe care astăzi le produce cu parteneri internaţionali. Antreprenorul spune că există o problemă de ecosistem la acest moment.

„În România am vrea măcar asamblarea, dacă nu producţia, unor astfel de fotolii de masaj şi, în acelaşi timp, am dori să încercăm o personalizare, o customizare a produselor. (...) Singura problemă pe care noi o avem în acest moment şi din cauza căreia nu putem să facem producţie este acest ecosistem, care ne-ar ajuta foarte mult să obţinem anumite componente foarte rapid. Nici măcar nu e vorba de preţ, ci de modalitatea cu care vom încerca să atragem aceste componente şi aceste produse spre noi pentru a avea produsul final“.

Cât costă fotoliile

„Noi vindem în general un produs cu un preţ mediu de 2.000-2.300 de euro în România şi 4.000-4.500 în pieţele internaţionale şi încercăm să înjumătăţim, să ajungem la 1.000 de euro pentru piaţa internăpşi 2.000 de euro pentru pieţele internaţionale“.

Totodată, retailerul se concentrează pe promovarea unui fotoliu de masaj certificat pentru utilizare în scop medical, produs de japonezii de la D. Core.

„Suntem unici importatori ai produselor japoneze D. Core în Europa, ceea ce înseamnă pentru noi că am adus mai multă tehnologie de tip medical în componenţa unor astfel de produse, sunt fotolii certificate medical, ajung să fie utilizate în centre medicale şi în spaţii dedicate tratării afecţiunilor coloanei vertebrale“.

Potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2022, Komoder a raportat o cifră de afaceri de 42.870.783 milioane de lei și cu un profit net de 4.571.758 mil. lei. În 2023 a înregistrat o creştere de circa 10%. Numărul de angajaţi este de circa 70 de persoane, iar în 2022 era de 45.

Comenteaza