Dealerul de fotolii Komoder își extinde logistica la Cluj. "Vrem să mutăm aici producția din China"

Dealerul de fotolii Komoder își extinde logistica la Cluj. "Vrem să mutăm aici producția din China"

Antreprenorul clujean Adrian Rus și-a propus să transfere în România producția de fotolii de masaj sub brandul Komoder care acum se realizează în China. 

Compania clujeană are patru showroomuri în România, situate în centre Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, şi şase locaţii în Barcelona, Sofia, Rotterdam, Madrid, Milano şi Budapesta, iar o eventuală investiţie pentru o facilitate de producţie pe plan local s-ar ridica până la 1,5 milioane de euro. Retailerul de fotolii de masaj pregăteşte deschiderea a două noi showroomuri inter­naţionale în 2021, în oraşul Londra și Lyon, a explicat Adrian Rus, fondator, Komoder, în emi­siunea Investiţi în România

Compania vrea să deschidă noi locaţii şi analizează oportunităţile din ţară pentru a alege o destinaţie cât mai lucrativă. Produsele Komoder au ajuns, în 2020, în 30 de ţări, întrucât jumătate din vân­zări au fost realizate la export. Retailerul a investit 350.000 de euro în 2020, un an în care a inaugurat un nou centru logistic în Cluj, realizat în urma unei investiţii de 80.000 de euro. 

„Vrem să extindem centrul logistic deschis anul trecut la Cluj pentru că este o facilitate care ne ajută enorm pe zona de export, e funcţională 24/7 şi ne ajută să livrăm în mai puţin de 20 de ore cam în orice punct al Europei. Am dori să dublăm suprafaţa pe care o avem aici şi cred că am putea reuşi, cu 100.000 de euro, să ajungem la spaţiul pe care ni-l dorim“. 

Fotoliile sunt produse în parteneriat cu trei fabrici din China, în funcţie de nevoi şi de cerere. „Noi lucrăm cu trei fabrici, cele mai mari din China, însă tot produsul şi toată structura, design, aspect, cromatică, sunt stabilite de către noi în funcţie de cerinţele clienţilor. Toată lumea care lucrează cu mişcări de mărfuri la nivel global a sesizat că pandemia a afectat ciclurile şi lanţurile de aprovizionare. Nu am simţit neapărat o problemă în această zonă, dar costurile au crescut foarte mult “. 

„La nivel de producţie sperăm că lucrurile vor evolua în aşa fel la noi încât cel puţin un prototip să poată fi produs în următorii cinci ani în România. S-ar ridica la 1-1,5 milioane de euro o astfel de investiţie, dar asta va depinde de tipul de produs pe care vom dori să îl dezvoltăm pentru că o linie de producţei costă în funcţie de numărul de unităţi pe care vrei să le produci, complexitatea produsului“. Adrian Rus deţine 95% din retailerul Komoder, în timp ce restul de 5% este deţinut de tatăl său.

Comenteaza