Video Noi imagini de pe lotul 2 Sebeș - Turda. Constructorul a promis că va fi gata în toamnă

Noi imagini de pe lotul 2 Sebeș - Turda. Constructorul a promis că va fi gata în toamnă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat, marți, imagini de pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda. 

"Antreprenorul autostrăzii Sebeș-Turda Lot 2 execută umpluturi în dreptul structurii de sprijin din beton armat, cu fundare indirectă, pe un rând de coloane forate, de la kilometrul 26 al autostrăzii.

Zidurile de sprijin sunt susținute de un sistem de ancore pasive.

Pasajul peste calea ferata triplă de la km 26 + 253 este la nivel de placă suprabetonare, fiind realizat în procent de 91 %", a transmis CNAIR.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, anunța la jumătatea lunii iunie că anul acesta se va putea circula integral pe A10, asta după ce constructorul a dat asigurări că lotul 2 va fi gata în toamnă.

"(...) am fost şi pe autostrada Sebeş-Turda - lotul 2, unde m-am asigurat că anul acesta, aşa cum am anunţat, vom deschide tronsonul de 29 de km dintre Alba Iulia şi Aiud. Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an.

Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 (!) şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea. (...) Încă un anunţ: nodul de la Sebeş - pe care tocmai l-am vizitat şi care face legătura între A10, DN1 şi A1 - va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului. Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu", a scris luna trecută, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Comenteaza