Mugur Isărescu susține că România se apropie de zona euro, nu se îndepărtează

Mugur Isărescu susține că România se apropie de zona euro, nu se îndepărtează

Prin completarea seriei de bancnote aflate în circulaţie cu o nouă bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei se definitivează astfel convergenţa cu structura pe cupiuri a bancnotelor euro, a spus guvernatorul BNR. 

Chiar dacă prin punerea în circulaţie a unei noi bancnote în lei sentimentul este că aderarea la moneda euro se îndepărtează, guvernatorul BNR a subliniat că România se îndreaptă în continuare către euro, nu se îndepărtează.

„Aş vrea să înţelegeţi că această bancnotă nu înseamnă o îndepărtare de euro, ci încă un pas mic de apropiere de zona euro pentru că acum avem chiar toată structura de cupiuri în euro în replică la Bucureşti în lei“, a declarat Isărescu.

În ceea ce priveşte monedele, la o privire atentă vedem că seria monedelor euro cuprinde opt cupiuri distincte respectiv 1 cent, 2 cenţi, 5 cenţi, 10 cenţi, 20 de cenţi şi 50 de cenţi, 1 euro şi 2 euro. În ceea ce priveşte monedele româneşti, acestea sunt de 1 ban, 5 bani, 10 bani şi 50 de bani, lipsind monede de 1 lei, de 2 lei sau de 5 lei.
 

loading...
Comenteaza