Monedă digitală, lansată de români, a depășit 2 miliarde de euro capitalizare

Monedă digitală, lansată de români, a depășit 2 miliarde de euro capitalizare
| Foto: oradesibiu.ro

Sibienii de la Elrond Network au lansat moneda digitală EGLD, care a ajuns la o capitalizare de 2,1 miliarde de dolari pe parcursul zilei de duminică, 7 februarie.

Spre comparaţie, pe 29 ianuarie 2021, moneda atingea o valoare de piaţă de 1 mld. dolari, fiind pentru prima oară la această valoare, ceea ce înseamnă că într-o săptămână valoarea de piaţă a monedei lansată de Elrond Network din Sibiu s-a dublat, potrivit zf.ro.

Astfel, duminică la ora 14:40 preţul unei monede Elrond era de 121 de dolari pe unitate, echivalentul unei valori de piaţă de 2,055 miliarde de dolari, arată datele coinmarketcap.com, care calculează o medie între mai multe platforme. 

Compania de blockchain Elrond pregăteşte şi lansarea unui card. Ţinta pentru aplicaţia Maiar - un milion de utilizatori într-o lună. Urmăriţi o discuţie cu Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond Network în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Blockchain-ul Elrond îşi propune performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Ethereum şi Bitcoin în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii care pot fi procesate, cât şi costul acestora. 

Comenteaza