Ministrul Transporturilor: În 2023 ar putea fi inaugurați "poate mai bine de 100 de kilometri" de autostradă

Ministrul Transporturilor: În 2023 ar putea fi inaugurați "poate mai bine de 100 de kilometri" de autostradă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că în 2023 ar putea fi finalizați peste 100 de kilometri de autostradă și drum expres.

Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, într-un interviu la Antena 3, că anul viitor vor gata peste 100 de kilometri de autostradă și drum expres, pentru că așteaptă finalizarea celor trei loturi de pe Autostrada București Sud (50 km), a 30 de kilometri de pe Autostrada Transilvania (două din cele trei loturi unde lucrează UMB) și două loturi pe Craiova – Pitești (drum expres - UMB).

„Anul viitor vom ajunge la mai bine de 100 de kilometri de autostradă. În principiu, trebuie să se termine loturile de pe A0 Sud în jurul Bucureștiului și cel puțin 2 tronsoane de pe Craiova – Pitești, trebuie să se termine pe Autostrada Transilvania alte două tronsoane, iar pe Drumul Expres Brăila – Galați este termen de finalizare la anul”, a spus Grindeanu la Antena 3.

În ceea ce privește Autostrada Transilvania din zona Clujului, ar fi vorba de cele două loturi pe care lucrează UMB, cu o lungime totală de cca 30 kilometri - secțiunile Nădășelu - Mihăiești (16,80km) și Mihăiești - Zimbor (13,26km), unde lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 42,5 %.

Comenteaza