Ministrul clujean al Agriculturii: „Seceta a produs pagube, iar prețul pâinii nu a crescut.” INS îl contrazice

Ministrul clujean al Agriculturii: „Seceta a produs pagube, iar prețul pâinii nu a crescut.” INS îl contrazice

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că preţul pâinii nu a crescut, deși anul trecut recolta de cereale a fost una slabă din cauza secetei. Acesta este contrazis, însă, de datele Institutului Național de Statistică.

Clujeanul a susţinut la o conferinţă de presă că preţul pâinii nu a crescut, deși anul trecut recolta de cereale a fost una slabă din cauza secetei. Adrian Oros este contrazis, însă, de datele celor de la INS. Potrivit acestora, pâinea este în prezent cu aproape 4,5% mai scumpă decât în iunie 2020.

„Anul trecut, seceta a produs pagube, încât producția de cereale a fost cu 40% mai redusă și prețul pâinii nu a crescut. Aici vorbim de alte consecințe ale crizei economice care au succedat crizei sanitare, începand de la energie la transport. Aceste lucruri au avut consecințe și asupra prețurilor, dar fermierii români trebuie să aibă venituri, ca să poată să-și continue activitatea” a afirmat Adrian Oros, conform digi24.ro.

„Dacă au fost factori care au dus la creșterea reală a prețurilor, ei trebuie să supraviețuiască, pentru că avem nevoie de ei și de produsele lor și la anul și peste doi ani. Nu putem falimenta fermierii impunând o plafonare a prețurilor”, a conchis ministrul Agriculturii.

loading...
Comenteaza