“Metroul și trenul metropolitan din Cluj vor uni localități pe distanțe de 60 de kilometri"

“Metroul și trenul metropolitan din Cluj vor uni localități pe distanțe de 60 de kilometri"

Cele două proiecte majore de infrastructură din Zona Metropolitană Cluj (ZMC) vor avea asigurată finanțarea europeană și vor fi sprijinite de toate administrațiile locale, susține șeful județului, Alin Tișe.

Acesta a vorbit despre marile proiecte în cadrul unui dialog televizat între administrațiile din Cluj, Timiș și Brașov despre dezvoltarea acestor zone. “Situația din Transilvania este cea de normalitate din România, nu cea din alte zone ale țării.

Aceasta este rezultatul unor mulți ani de dezvoltare continuă pe care au avut-o Transilvania și pe care alte regiuni nu au reușit să o materializeze. Județul Cluj a avut parte, încă de la primii ani de după Revoluție, de o strategie de dezvoltare care a dus, iată, după 15-20 de ani. la rezultate palpabile pentru populație.

Cei care au condus alte județe le-au ținut active, ca adevărate baroniade locale, nu au avut competențe să obțină banii europeni care să le dezvolte și mai ales nu au avut o strategie de dezvoltare pe mediu și lung pentru acele județe.

La Cluj, noi am înțeles foarte repede că nu poți să gândești un oraș fără proiectele metropolitane și microregionale care să ducă la dezvoltare și prosperitate în județ. Trenul metropolitan și metroul - care vor face legăturile între toate localitățile din ZMC pe o distanță de 60 km cel puțin, vor fi realizate din bani europeni, cu implicarea tuturor autorităților locale”, a spus Tișe.

Comenteaza