Magazine FĂRĂ PLASTIC în Cluj: de unde poţi face cumpărături zero waste, alimentare, de beauty sau curăţenie

Magazine FĂRĂ PLASTIC în Cluj: de unde poţi face cumpărături zero waste, alimentare, de beauty sau curăţenie

Tot mai multă lumea încearcă să cumpere produse vrac sau folosind recipiente reciclabile, în ideea de a folosi cât mai puţin plastic şi a ajuta astfel mediul înconjurător. În Cluj există două astfel de magazine, de unde poţi cumpăra atât produse alimentare, cât şi pentru curăţenie sau igienă personală.

"Am început acest proiect din dorința de a aduce cât mai aproape de cei ce doresc să aibă un stil de viață prietenos cu natura, produse fără plastic, sustenabile, cu un impact minim asupra mediului.​Dintotdeauna am iubit natura și am căutat tot timpul să fiu aproape de ea. În natură mă regăsesc și totul pare să aibă un alt sens. Însă recent am început să realizez ce impact negativ aveam chiar eu asupra ei, prin alegerile pe care le făceam zi de zi: prin punga în care îmi puneam legumele la magazin, prin capsulele de cafea consumate dimineața, ba chiar prin sticla de șampon pe care o aruncam după ce foloseam conținutul", scrie Raluca, deţinătoarea magazinului Terrawell, situat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 numărul 38.

Magazinul, care va fi redeschis în 3 octombrie, oferă în special produse de beauty şi de curăţeni. Pe site există şi o secţiune de blog, unde găsiţi "Cum să adopți ușor obiceiuri (eco) noi" sau "Cum evităm plasticul în călătorii", etc. 

Un alt magazin, de această dată online, cu delvery, este ecolivery.ro: "Pentru început vom avea produse alimentare, dar ne dorim să introducem și produse de igienă și curățenie. Am introdus în magazinul nostru un sistem de ambalaje reutilizabile. La procurarea produselor se percepe o taxă de depozit, care se întoarce atunci când cumpărătorul returnează ambalajele. Ambalajele folosite de noi: borcane din sticlă. Avem grijă ca mereu să sterilizăm recipientele pentru a înlătura oricare sursă de contaminare". 

Acest magazin oferă şi o secţiune de reţete, cu salate, gustări, feluri principale sau băuturi din ingrediente sănătoase. 

Comenteaza