Lidl face angajări la şapte magazine deodată. Inclusiv de manageri

Lidl face angajări la şapte magazine deodată. Inclusiv de manageri
Cea mai mare reţea comercială din Europa îşi reia expansiunea la Cluj, după o perioadă de acalmie de câţiva ani. Vizate pentru angajări sunt cinci supermarketuri din reşedinţa de judeţ şi două din afara acesteia. Cel mai nou este în stare avansată de construcţie pe strada Frunzişului din Cluj-Napoca.

Cele mai importante posturi puse la bătaie sunt cele de manager pe Bd. 21 Decembrie din Cluj-Napoca şi la Turda, directori cărora li se pune la dispoziţie „un pachet salarial atractiv, peste medie, corelat cu experienţa şi performanţa”, dar şi un autoturism de serviciu Skoda Rapid, la preluarea conducerii. Li se cer studii superioare în domeniul comercial, experienţă profesională în domeniul vânzărilor, rezistenţă la stres, abilităţi de organizare şi de gestionare a indicatorilor. 
 
Lista de responsabilităţi a managerului conţine 15 puncte, inclusiv respectarea principiilor firmei, orientarea spre eficientizarea costurilor, fidelizarea clienţilor, optimizarea stocurilor, monitorizarea principiilor de prospeţime, prezentarea mărfii către comercializare, motivarea echipei, evaluarea inventarelor, stabilirea de obiective personale ridicate în cadrul activităţii sale. 

Promit salarii peste media pieţei
 
Posturi de asistent manager există pe str. Republicii din Cluj-Napoca sau la Câmpia Turzii. Acestora li se oferă, în afara pachetului salarial peste medie, instruire practică, posibilităţi de dezvoltare personală şi un mediu de lucru modern. „Studiile superioare finalizate constituie un avantaj” se specifică în fişa de profil a candidatului. 

De asemenea, există mai multe poziţii de vânzător, inclusiv la unităţile de pe străzile Bună Ziua, Baciului, Aurel Vlaicu şi Frunzişului, ultimul fiind în fază de şantier. Între condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, în afară de deservirea amabilă şi rapidă, activitatea de încasare, cunoaşterea normelor pentru produselor alimentare şi nealimentare, figurează şi punctualitatea şi rezistenţa la stres.

Lidl şi-a manifestat intenţiile de angajare atât pe portalul propriu de internet, cât şi la târgul virtual de absolvenţi Hipo.ro.  „Pentru a asigura succesul nostru şi pe viitor, căutăm, formăm şi dezvoltăm în permanenţă persoane ambiţioase, dinamice, etice şi responsabile, ce vor avea șansa să își construiască propria carieră” motivează conducerea Lidl România SCS.

Modernizări şi construcţii de la zero la Cluj

Reţeaua germană oferă printre cele mai mari salarii din comerţ în România. Salariul minim brut al unui vânzător din supermarketurile Lidl din ţara noastră era, în primăvară, de 1.697 de lei (1.234 lei net), iar cel pentru treapta superioară la care un vânzător poate ajunge este de 2.797 lei brut (1.969 lei net), cu tichete de masă incluse.
 
La începutul lunii, Lidl a închis, pentru o scurtă perioadă, magazinul de pe str. Aurel Vlaicu pentru modernizare. În paralel, reţeaua germană a demarat lucrările pentru edificarea unităţii de str. Frunzişului, amplasată în zona unui complex rezidenţial de 700 de apartamente. „La magazin se lucrează deja. Am vândut o parte din teren celor de la Lidl, care s-au apucat de treabă. Magazinul va fi funcţional încă din 2016", au declarat reprezentaţii dezvoltatorului Napopark, pentru ZIUA de CLUJ.
 
Discounterul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu 200 de magazine, avea anul trecut 3.771 de salariaţi în România, afaceri de 4,7 miliarde de lei şi un profit de 172 de milioane. Lidl a intrat pe piaţa românească în 2011, prin preluarea reţelei Plus, care avea 107 unităţi, dar a şi deschis mai multe unităţi de la zero. Lidl face parte din holdingul german Schwarz, care deţine şi hipermarketurile Kaufland.

Top mondial retail 

(afaceri în 2015, dolari)

1. Wal-Mart ...............SUA...............486 mld. 
2. Costco...................SUA...............113 mld. 
3. Kroger....................SUA...............108 mld. 
4. Lidl/Schwarz............Germania.......103 mld.
5. Tesco.....................UK.................100 mld.
6. Carrefour................Franţa............98 mld.
7. Aldi........................Germania.......86 mld.
8. Metro.....................Germania.......86 mld.
9. Home Depot............SUA..............83 mld.
10. Walgreens.............SUA..............76 mld.
 
Sursa: Zenith International

Comenteaza