LIDERII CLUJULUI. Boc: „În Germania tinerii se vor antreprenori, în România, funcționari la stat”

LIDERII CLUJULUI. Boc: „În Germania tinerii se vor antreprenori, în România, funcționari la stat”
Primarul Clujului, Emil Boc, se arată nemulțumit de educația antreprenorială promovată în țara noastră și susține că acest spirit trebuie cultivat încă de la o vârstă fragedă.

„De unde începe educația antreprenorială? Vedem din sondajele de opinie în care copii, tinerii sunt întrebați ce vor să se facă atunci când vor fi mari. Dacă în Germania, de exemplu, răspunsul majorității este de a deveni manageri, proprietari de bancă, funcționari, în România continuă, din păcate, dorința de a deveni funcționari la stat. Aceste răspunsuri spun foarte mult despre modul în care o societate este construită. Educația antreprenorială ar trebui să înceapă cât mai devreme”, spune edilul clujean. 

120 de antreprenori şi şefi de companii din Transilvania au decis să extindă platforma de acţiune şi implicare socială Romanian Business Leaders (RBL) în Cluj. Liderii din business din regiune vor să sprijine investitorii, să dezvolte cultura antreprenorială și să reabiliteze statutul profesorilor din sistemul public preuniversitar în Transilvania. 

Cultura antreprenorială şi educaţia sunt două direcţii în care RBL acţionează, prin programe de promovare a gândirii antreprenoriale în licee, educaţie şi mentorat pentru antreprenori, precum şi de recunoaştere publică şi sprijinire a profesorilor cu vocaţie. Evenimentul de la Cluj aduce în dezbatere două teme în care orașul este un pol de leadership pe harta economică a României: digitalizarea şi efervescenţa antreprenorilor din noul val. 

Principalele teme dezbătute au fost resursele necesare și pilonii pe care o afacere poate să își sprijine procesul de transformare digitală, dar și cum exponenții noii generații regândesc modelele de business și creează oportunități de afaceri acolo unde ele par să nu existe. La conferințele RBL iau parte antreprenori şi şefi de companii care conduc afaceri importante la nivel naţional şi regional.

Comenteaza