Românii din străinătate, recompensați dacă aduc turiști străini în țară

Românii din străinătate, recompensați dacă aduc turiști străini în țară

Fiecare român plecat în străinătate care aduce turiști din alte state în 2021 va fi recompensat cu reduceri și vacanțe gratuite, în cadrul unui proiect al Fundației Romanian Business Leaders (RBL), Ministerului Economiei (MEEMA) și Administrației Prezidențiale.

RBL, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri și Administrația Prezidențiale au lansat proiectul RePatriot Turism, o acțiune comună de sprijin și promovare a vacanțelor în România. Inițiatorii cheamă românii să pună umărul la relansarea turismului românesc postpandemie, prin acțiuni concrete de promovare a țării și atragerea turiștilor străini.

“Este foarte important să ne promovăm online și offline, dar nu uitați că diaspora este mult mai numeroasă și motivată, cei 5 milioane de români din afara granițelor pot face mult mai mult decât toți ceilalți la un loc. Am identificat deja ambasadori în rândul acestora. Toți cei care vor promova și vor aduce turiști străini în România vor fi răsplătiți printr-o recunoaștere specială, dar și prin instrumente specifice. Prin această inițiativă putem aduce 2 milioane de turiști anul viitor: 1 milion de români și 1 milion de străini”, a spus Dragoș Anastasiu, lider al RePatriot Turism.

Inițiativa își propune să identifice lideri care să creeze minimum cinci comunități RePatriot Turism în principalele țări în care sunt cei mai mulți români plecați. Astfel de comunități au început să se contureze în Israel, Germania, SUA. RePatriot va încuraja românii din afara granițelor să participe activ și să promoveze masiv țara, în special străinilor.

Creatorul RePatriot, Marius Bostan, a propus recompensarea românilor implicați în promovarea turismului prin oferirea unor sejururi cu reduceri speciale sau gratuități pentru cei mai activi. Propunerea a fost acceptată în mai multe complexe turistice din țară, precum Green Village sau ATRA Doftana, fiind transmisă întreagii comunități a antreprenorilor din turism. “Când se vor ridica barierele să fim pregătiți să acționăm decisiv! Deja să avem turiști care se vor îndrepta spre România”, a spus Bostan.

“Ar fi de mare ajutor dacă vom reuși să ridicăm barierele de acordare a vizelor turistice”, a declarat senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei Românilor de Pretutindeni. Inițiatorii proiectului au sugerat  participarea la târguri, chiar și on-line, iar atașații economici ai României în străinătate să aibă indicatori de performanță pentru atragerea de investiții și turism.

“Acum este momentul să lansăm acest parteneriat public-privat. Avem în un plan o acțiune imediată de lucru cu atașații economici: evaluăm redeschiderea birourilor de promovare a turismului românesc în străinătate. Împreună cu siaspora vom promova România, înțeleg asta foarte bine, după peste 20 de ani petrecuți în Elveția”, a declarat Răzvan Pîrjol, secretar de stat în MEEMA.

Inițiatorii cred că diaspora poate aduce minimum 1 milion de turiști străini în România. RBL lucrează acum la conectarea agențiilor de turism și a antreprenorilor, dar și pentru identificarea, crearea produselor de turism autohtone și promovarea acestora în rândul comunităților de români din străinătate.

RePatriot este o comunitate constituită de RBL ca o platformă de inspirație, acțiune, consiliere și informație ce își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. RBL oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de afaceri privat.

Comenteaza