Investiție nouă din Tetarom, afectată de criza sanitară

Investiție nouă din Tetarom, afectată de criza sanitară

Noul sediu al producătorului de sisteme de acces Kadra, din parcul industrial Tetarom I Cluj-Napoca, a fost în mare parte închis în perioada pandemiei, deși a fost recent dat în folosință.

În 2019 compania a trecut la un nivel superior în care a investit în construirea propriul sediu (birouri și depozit central la Cluj-Napoca), un spațiu modern amplasat în parcul Tetarom I din Cluj, conform Biz. Anul trecut aceasta a realizat o cifră de afaceri de peste 35 milioane lei.

“Primele luni din 2020 au început promițător în direcția bugetată, însă declanșarea pandemiei ne-a deturnat puțin de la planurile pe care le aveam pentru aceste luni. În plus, chiar dacă am avut stocuri consistente, am depins de piețele externe, care au fost în marea lor majoritate închise. Facem însă eforturi să ne redresăm cât mai curând și să recuperăm pierderile înregistrate”, a menționat Radu Opriș, cofondator al Kadra.

În lunile ianuarie – aprilie, businessul a înregistrat o ușoară scădere, asociată cu întârzieri de livrări și implementări de proiecte, aflate în diferite stadii de execuție. Una dintre idei care a fost pusă în practică a fost separatorul anti-Covid, care vizează protecția angajaților din companii, persoanele care ies la terase sau restaurante

Alte soluții pe care s-a axat sunt senzorii contactless pentru intrarea în garaje publice, spații de lucru, birouri, automatizări pentru căile de acces pentru trafic auto (bariere automate, uși industriale) sau de persoane (uși automate).

Inginerul constructor Radu Opriș a pus bazele acum 27 companiei Aluterm, alături de Monica Sagmar și Andreea Strugaru, celelalte coproprietare. În 2019 Aluterm Group devenea Kadra, compania trecând printr-un proces de rebranding. Cele trei divizii ale companiei sunt Siatec, Parkomatic și Makroplast.

Comenteaza