Încă un băț în roată pe bucata din A3 care așteaptă de ani buni să fie finalizată. S-au depus contestații, CNAIR nu poate semna contractul

Încă un băț în roată pe bucata din A3 care așteaptă de ani buni să fie finalizată. S-au depus contestații, CNAIR nu poate semna contractul

Un lot din Autostrada Transilvania, abandonat de Bechtel în urmă cu mai bine de zece ani, mai primește o amânare: contractul pentru finalizarea lucrărilor nu poate fi semnat după ce doi constructori au depus contestații la CNSC.

Este vorba despre secţiunea Suplacu de Barcău-Chiribiş, din Bihor, lotul de 26 de kilometri care include și viaductul de 1,7 kilometri peste lacul de acumulare din Suplacu de Barcău. Bucata de autostradă așteaptă să fie finalizată de zece ani, lucrările fiind suspendate după rezilerea contractului Bechtel, în anul 2013.

La licitația care a avut loc începutul acestei luni, pe 4 septembrie, contractul pentru continuarea lucrărilor pe acest sector a fost câștigat de constructorul român Erbașu. Lucrurile s-au blocat, însă, vineri, când constructorii Nurol (Turcia) și Precon (România) au depus contestații la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Au fost cinci oferte pentru acest acest lot, din partea: CONSTRUCTII ERBAȘU SA (România), Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria – România), MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia), NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia), Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA (România).

Licitația a fost câștigată de constructorul Erbașu cu o ofertă de 884 milioane lei (937 milioane lei estimarea CNAIR), însă contractul nu poate fi semnat pentru că au fost depuse contestații.

„Antreprenorul Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău-Chiribiș (Autostrada Transilvania )! Contractul în valoare de 884,123 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin fonduri europene nerambursabile, va putea fi semnat după perioada legală de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. De la momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 24 de luni (6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție) pentru finalizarea celor 26,35 de km”, a transmis, după licitație, directorul CNAIR Cristian Pistol.

 

Comenteaza