Iarna a înghețat șantierele de autostrăzi. Pe ce loturi s-au mai făcut pași luna trecută

Iarna a înghețat șantierele de autostrăzi. Pe ce loturi s-au mai făcut pași luna trecută
| Foto: Facebook/API

Iarna şi perioada sărbătorilor au dus la încetinirea ritmului de lucru pe majoritatea şantierelor de autostrăzi din țară.

Cel mai mare avans, de peste două puncte procentuale, a fost raportat pe lotul 1 din al doilea tronson al Drumului Expres Craiova – Pitești, unde constructorul român Dorinel Umbrărescu a executat aproape 4% din lucrările de pe acest lot din "Autostrada Ford" până în decembrie 2019.

Conform Economica.net, constructorii de la Trameco, de pe minilotul din Autostrada Transilvania de la granița cu Ungaria au încheiat luna decembrie cu un avans de două puncte procentuale.

Lucrările pe lotul Biharia – Borș din A3 au ajuns oficial, luna trecută, la un grad de execuție de 70%, de altfel, toate părțile implicate în dezvoltarea infrastructurii din România estimează că acest segment de 5,3 km va fi dat în trafic anul acesta.

Pe lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania (A3), construit de italienii de la Astaldi, avansul înregistrat în decembrie a fost de sub un punct procentual.

Având în vedere că peste 85% din lucrările pe acest lot au fost executate, cea mai mare parte a lotului de 17,9 km fiind deja asfaltată, iar structurile aproape finalizate, bucata de autostradă aflată între Câmpia Turzii și Târgu-Mureș, are șanse mari să fie inaugurată în 2020.

 

Comenteaza