GTS Telecom își va extinde centrul său de date de la Cluj

GTS Telecom își va extinde centrul său de date de la Cluj

3 milioane de euro vor fi alocate de operatorul de comunicații pentru consolidarea, optimizarea și extinderea celor două centre de date proprii din Cluj-Napoca și București, dar și pentru rețele, platforma de Cloud și noi tehnologii. 

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, va investi 3 milioane de euro în 2021 pentru consolidarea centrelor sale de date și Cloud și pentru diversificarea portofoliului de tehnologii de ultimă generație.

Investițiile anunțate de GTS Telecom, membră a grupului Deutsche Telekom, sunt direcționate pentru consolidarea infrastructurii, extinderea celor două centre de date și platforme Cloud, precum și pentru integrarea unor noi tehnologii din zona de Cloud, securitate sau soluții de software.

Investiția totală de 3 milioane de euro este alocată pentru consolidarea, optimizarea și extinderea celor două centre de date proprii, localizate în București și Cluj-Napoca, a rețelei de transport și a platformelor de Cloud, pentru a asigura menținerea nivelului ridicat de calitate a serviciului și a susține diversificarea portofoliului cu noi tehnologii, axate pe securitate și date.

”În fiecare an, alocăm investiții importante în dezvoltarea rețelei GTS Telecom, pentru a menține standardele de performanță ridicate pe care clienții noștri le așteaptă. Avem infrastructura, expertiza tehnică si disponibilitatea de a deveni pentru partenerii noștri un one-stop-shop pentru servicii integrate de IT&C” a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

În 2020, GTS Telecom a încheiat anul cu o evoluție financiară pozitivă marcând o creștere de 170% a cererii de soluții de securitate, respectiv de 30% a serviciilor susținute de centrele de date și platformele Cloud față de anul precedent.

Centrul său din Cluj este amplasat în Liberty Technology Park (fosta platformă industrială Libertatea). Principalii concurenți de pe piața din țară în sectorul activităților de telecomunicații prin rețele cu cablu sunt RCS & RDS, Telekom Romania Communications, Digital Cable Systems și Nextgen Communications.

Comenteaza