German Airways a ieșit din acționariatul Blue Air

German Airways a ieșit din acționariatul Blue Air

Compania germană a decis să renunțe la acțiunile pe care le deținea la operatorul cursei low-cost Cluj-Napoca – București.

German Airways (denumit anterior Zeitfracht Luftfahrt), cu operațiuni în logistică, transport naval și imobiliar, dar și în aviație, a ieșit rapid și de discret din acționariatul Blue Air, cel mai mare transportator aerian român, conform Profit.

Pachetul de acțiuni, reprezentând 10% din capitalul social, achiziționat de germani la începutul anului trecut, a fost cedat acționarului majoritar, Teodor Cristian Rada. Ulterior, el a transferat acțiunile către Airline Invest, societate înființată în decembrie 2019, unde deține 99,9% din acțiuni.

Reprezentanții Blue Air au confirmat retragerea, pe care o explică prin dorința germanilor "de a se concentra asupra transportului de marfă și logistică". În 2019, Zeitfracht a cumpărat un pachet de acțiuni la Blue Air, partenerul său strategic pe piața din Germania, unde opera la Hamburg, Köln, München, Stuttgart. Grupul german dorea dobândirea controlului în comun, nu preluarea integrală.

În 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră TAROM ca pasageri transportați. Compania are opt baze aeriane, una fiind la Cluj-Napoca. Blue Air a anunţat, pentru iunie, zboruri noi ce acoperă 21 de destinaţii din 11 ţări unde autorităţile au anunţat eliminarea restricţiilor de călătorie pe parcursul acestei luni.

Până la reluarea, la începutul lunii iulie, a programului de zbor regulat, Blue Air operează zboruri la cerere, în conformitate cu solicitatea înregistrată pentru fiecare destinaţie şi cu restricţiile de mobilitate stabilite de autorităţi. Printre zborurile active, disponibile pentru rezervare, se numără cele de la  Cluj-Napoca la București și Dublin. 

Comenteaza