Frații Pavăl își susțin producătorul din Cluj prin răscumpărări pe bursă

Frații Pavăl își susțin producătorul din Cluj prin răscumpărări pe bursă

Paval Holding, vehicul de investiţii al fraţilor Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, a achiziţionat de la începutul anului 4,9 milioane de acţiuni ale producătorului de cărămizi Cemacon Cluj.  

Acestea reprezintă 1% din numărul total de acţiuni, tranzacţii care s-au ridicat la 1,4 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza unor rapoarte publicate la Bursa de Valori București (BVB).

Cea mai mare parte a tranzacţiilor, respectiv achiziţii de acţiuni în valoare de 1,12 milioane de lei, au fost efectuate în martie, perioadă în care au început prăbuşirile pe burse, pe fondul pandemiei.

Preţul mediu la care Paval Holding a cumpărat 3,9 milioane de acţiuni din totalul de 4,9 milioane acţiuni, a fost de 0,28 lei. Spre comparaţie, preţul de tranzacţionare al unei acţiuni din 26 iunie a fost de 0,32 lei, în urcare cu 13%.

Fraţii Pavăl deţin peste 90% din Cemacon prin Dedeman, PIF Industrial şi Paval Holding. Paval Holding are deţineri semnificative la companii listate la BVB precum Alro Slatina (23,2%), Vrancart Adjud (17%), Conpet Ploieşti (7,4%), Electrica (5,8%), Transelectrica (5,6%) sau Purcari (5%).

Adrian și Dragoș Pavăl au cumpărat complexul de birouri The Office din Cluj cu 130 milioane de euro. Frații Pavăl controlează și producătorul de cărămidă Cemacon Cluj, transferat de la Zalău.

 

 

 

Comenteaza