Fiscul a adunat 115 milioane în plus de la clujeni

Fiscul a adunat 115 milioane în plus de la clujeni

Încasările Administrației Județene a Finanțelor Publice Cluj au crescut în februarie la 664 de milioane de lei, față de 549 de milioane în aceeași lună a anului trecut.

Creșterea procentuală cea mai semnificativă s-a produs la asigurările de șomaj, însă încasările cele mai mari au fost la bugetul de stat (fără vamă) – 303 milioane de lei, asigurările sociale de stat – 248 de milioane și asigurările de sănătate – 105 milioane.

La nivel județean erau în executare silită 40.069 de persoane fizice și juridice, care datorau statului 382 de milioane de lei. AJFP a emis somații în valoare de 94 de milioane de lei, a înființat popriri și sechestre de 69 de milioane, însă a încasat doar 33 de milioane din acțiunile de executare silită.

Fiscul clujean a efectuat 108 verificări la persoane juridice în urma cărora a atras la buget 23 de milioane de lei și 28 de controale la persoane fizice, dar și șapte controale inopinate. Instituția a soluționat și 49 de cereri de rambursare a taxei pe valoarea adăugată, în valoare de 14 milioane de lei.  

Comenteaza