Feleacu a trecut la colectarea selectivă a deșeurilor

Feleacu a trecut la colectarea selectivă a deșeurilor

Comuna clujeană Feleacu a introdus sistemul de colectare selectivă a deșeurilor existente pe raza localității, din poartă în poartă.

“Începând cu 19 mai organizăm acest serviciu din poartă în poartă, o dată pe săptămână. Se vor distribui saci pentru colectarea selectivă, iar marțea viitoare o să fie prima zi în care ridicăm selectiv de la fiecare gospodărie care o să scoată la poartă sacii cu reciclabile.

În 19 mai ridicăm saci cu toate fracțiile de colectare selectivă, iar din 26 mai o să ridicăm în fiecare marți o fracție (probabil cu următoarea frecvență: plastic și metal-hârtie și carton-plastic și metal-sticlă). O să facem public și un calendar prin care o să vă informăm ce se va ridica în fiecare marți.

În săptămânile care vin, o să facem mai multe campanii de informare în legătură cu colectarea selectivă. În perioadă următoare dorim să organizăm și o locație, de unde, o dată pe săptămână, să putem prelua molozul și alte obiecte care nu intră la gunoiul menajer sau în colectarea selectivă”, a precizat primarul Gabriel Costea.

Ambalajele din carton nu se pot recicla dacă au fost contaminate cu resturi alimentare, ulei sau untură, în acest caz cetățenii fiind îndemnați să le arunce între deșeurile reziduale. La plastic și metal va fi necesară spălarea unor ambalaje pentru evitarea mirosurilor neplăcute în timpul depozitării și contaminării celorlalte materiale.

Sacii cu deșeuri de sticlă nu trebuie să conțină materiale de tip porțelan sau ceramică, sticlă de geam, oglindă, vas de sticlă termorezistentă, ochelari sau becuri, a precizat Primăria Feleacu.

Comenteaza