Dezvoltarea imobiliară continuă. Şantierul Nord-Vest, în topul autorizaţiilor de construcţii

Dezvoltarea imobiliară continuă. Şantierul Nord-Vest, în topul autorizaţiilor de construcţii
Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale a înregistrat o creştere în luna noiembrie a anului trecut faţă de aceeaşi lună a anului anterior, în timp ce s-a remarcat o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate în noiembrie 2017 faţă de octombrie 2017.

Potrivit INS, în luna noiembrie 2017, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în toate regiunile de dezvoltare.

Astfel, în regiunea Nord-Vest au fost eliberate cu 106 mai multe autorizaţii, în Sud-Est, cu 90 mai multe, în Centru, cu 53, în regiunea de Sud-Vest Oltenia, cu 49, în Nord-Est, cu 27, în regiunea Sud-Muntenia, cu 21 şi în Vest, 5. Conduce în clasament regiunea Bucureşti-Ilfov, cu un un plus de 360 autorizaţii.

În luna noiembrie 2017 s-au eliberat 3383 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 60,4% sunt pentru zona rurală.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna octombrie 2017, în următoarele regiuni de dezvoltare, după cum urmează: în zona Vest, -157 autorizaţii, Centru, -106, Nord-Est, -97, Nord-Vest, -96, Sud-Muntenia, -55) şi Sud-Est, -11.

Creştere s-a înregistrat doar în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, cu un plus de 44 de autorizaţii. Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia a rămas la acelaşi nivel.

Comenteaza