Video De Cluj la Tg. Mureș cu mașina direct pe autostradă. Lotul Chețani - Câmpia Turzii poate fi gata la final de an. CNAIR: „Avem promisiuni că se va putea circula”

De Cluj la Tg. Mureș cu mașina direct pe autostradă. Lotul Chețani - Câmpia Turzii poate fi gata la final de an. CNAIR: „Avem promisiuni că se va putea circula”
| Foto: Captură video YouTube - DRDP Brașov

CNAIR anunță că Lotul Chețani - Câmpia Turzii de pe A3 Transilvania are șanse reale de finalizare a lucrărilor chiar la finalul anului. Așadar, din decembrie, șoferii ar putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Nădășelu până la Târgu Mureș (distanță de 113 km).

Lucrările de pe Lotul Chețani – Câmpia Turzii (Autostrada Transilvania) au avansat și au depășit stadiul de 50% execuție. Circulația ar putea fi deschisă aici chiar în decembrie anul acesta.

Odată cu deschiderea acestui lot de circa 16 km am putea avea la final de 2023 peste 100 de km de drum neîntrerupt de la Nădășelu până la Târgu Mureș.

„Construcția lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe autostrada A3 a ajuns la un stadiu de realizare de peste 50% și are șanse reale să fie dat în circulație până la sfârșitul acestui an. În acest moment în șantier se află peste 650 de persoane și peste 500 de utilaje care lucrează la:

  • stabilizare cu lianți hidraulici;
  • umpluturi cu material coeziv și balast;
  • amenajări hidrotehnice;
  • turnare plăcilor de suprabetonare și a elevațiilor;
  • montarea grinzilor și predalelor prefabricare.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii ar putea fi gata în decembrie: „Avem promisiuni...”

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are 15,7 km și este construit de Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL pe baza unui contract semnat cu CNAIR în valoare de aproximativ 420 de milioane de lei. Termenul contractul este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Astfel, lotul ar trebui să fie gata în prima parte a anului 2024 dar avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson deja de la sfârșitul acestui an, precizează CNAIR.

De la Cluj la Târgu Mureș, direct pe autostradă

Între Cluj-Napoca și Târgu Mureș mai lipsește doar această porțiune de aproximativ 16 kilometri de autostradă. Lotul, aflat între Câmpia Turzii și Chețani, ar putea să fie finalizat până la finele lui 2023.

După finalizarea acestui tronson, șoferii se vor putea deplasa neîntrerupt pe autostradă de la Nădășelu până la Târgu Mureș (distanță de 113 km).

Contractul pentru finalizarea Autostrăzii A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat, în octombrie 2022, cu o asociere austriaco-germană, pentru circa 420 de milioane de lei. Constructorii au la dispoziție 21 de luni pentru finalizarea celor 15,7km de autostradă.

Antreprenor: Asocierea STRABAG SRL – Geiger Transilvania SRL;
Lungime: 15,70 km.;
Durată contract: 21 de luni (3 luni proiectare, 18 luni execuție);
Valoare contract: 420,347,903 de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: POIM;
Stadiu actual: 37,86% (la momentul rezilierii), 21% (la noul contract).

De asemenea, până la mijlocul acestui an, pe Autostrada Transilvania va mai fi terminat și lotul Nușfălau – Suplacu de Barcău, lung de 13,5 kilometri, pe care lucrează o firmă din Turcia. Pe acest sector lucrările au început în 2021 și sunt realizate în proporție de 70%.

Comenteaza