De ce acțiunile Amazon sunt de cumpărat și de ținut pentru totdeauna?

De ce acțiunile Amazon sunt de cumpărat și de ținut pentru totdeauna?

Unul dintre giganții care au supraviețuit prăbușirii dotcom, Amazon este și unul dintre cele mai apreciate branduri de pe internet, din acest moment. În 16 ani Jeff Bezos, a dezvoltat afacerea de la un startup minuscul care opera de pe computere second-hand din garajul său la o companie globală cu 12 site-uri importante de vânzare cu amănuntul.

Amazon.com poate reprezenta aproximativ o treime din totalul vânzărilor de comerț electronic din SUA, se poate lăuda cu peste 33.000 de angajați din întreaga lume și deține nume mari precum IMDB, Zappos.com, Woot și LOVEFiLM.

Cum a mers compania în 2020?

Ultimele cifre de la Amazon arată că firma a realizat venituri din vânzări de 125,6 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului 2020. Aceasta marchează o creștere impresionantă de 44% de la an la an.

Din veniturile Amazon din trimestrul IV 2020, venitul net constituie 7,2 miliarde de dolari, mai mult decât dublu față de cifrele anului precedent.

De ce este bine să cumpăr acum acțiuni la Amazon?

Desigur, investitorii nu ar trebui să se aștepte ca ratele de creștere ale Amazonului să rămână la nivelurile ridicate din 2020. Pe de altă parte, Amazon pare bine poziționat pentru ca veniturile sale să crească cu rate mari, de două cifre pentru anii următori - doar nu la nivelurile observate în 2020.

Două tendințe majore ar trebui să propulseze afacerea Amazon în următorii ani: creșterea continuă a comerțului electronic și industria de cloud computing în creștere rapidă.

Deși raportul preț-câștiguri al acțiunii de 73 poate părea scump, investitorii ar trebui să țină cont de faptul că profiturile pe acțiune (EPS) cresc mult mai repede decât veniturile, datorită pârghiei operaționale a Amazon. Și analiștii par destul de optimiști în ceea ce privește creșterea continuă puternică a EPS. În medie, analiștii se așteaptă ca profiturile pe acțiune ale Amazon să crească cu 38% anual în următorii cinci ani.

Prețul în acest moment al unei acțiuni la Amazon este de 3,334.69 USD.

Cum să cumpăr acțiuni la Amazon

Acțiunile Amazon sunt disponibile din punct de vedere tehnic pentru orice investitor. Multe companii oferă opțiuni de investiții directe, dar cei interesați să cumpere acțiuni Amazon trebuie să utilizeze un cont de brokeraj. Pentru a cumpăra acțiuni online Amazon în 2021, va trebui să utilizați prescurtarea Amazon pe Nasdaq, care este AMZN.

Comerțul dvs. cu acțiuni Amazon se va încadra în una din cele două categorii: comandă la prețul pieței sau comandă cu limită. O comandă la prețul piaței vă permite să achiziționați acțiunile la costul actual. O comandă cu limită, pe de altă parte, vă permite să setați prețul maxim pe care sunteți dispus să îl plătiți pentru o acțiune. Apoi, dacă o acțiune depășește suma specificată, comanda nu se va face.

Dacă nu vă puteți permite să achiziționați o acțiune integrală a AMZN, puteți investi, de asemenea, în acțiuni fracționare printr-un brokeraj online. Aceste servicii permit investitorilor să achiziționeze o parte dintr-o acțiune.

Firmele de brokeraj oferă de obicei o gamă largă de opțiuni de investiții, inclusiv acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale, fonduri tranzacționate la bursă (ETF) și multe altele. Taxele și selecțiile de investiții diferă, de asemenea, în cadrul fiecărui brokeraj, deși multe firme oferă acum tranzacții fără comisioane pe acțiuni. Va trebui să selectați cu atenție care dintre firme se potrivește cel mai bine obiectivelor și nevoilor dvs. financiare.

Cei mai buni brokeri de la care să cumperi acțiuni la Amazon

  1. DEGIRO - este un broker olandez înființat în 2008. Este reglementat de FMA olandeză.
  2. Interactive Brokers este un broker din SUA. Acesta este listat la bursă și reglementat de mai multe autorități, inclusiv cele de top, precum FCA și SEC.
  3. Fidelity este un agent de bursă din SUA. Este reglementat de autoritățile de top SEC și FINRA.
  4. Zacks Trade este un broker din SUA care permite, de asemenea, clienților internaționali să deschidă un cont. Zacks Trade este reglementată de SEC și FINRA. Clienții sunt protejați de schema SIPC, până la 500.000 USD
  5. TradeStation Global Activele și numerarul companiei sunt deținute de Interactive Brokers, dar taxele și asistența pentru clienți sunt furnizate de TradeStation Global. TradeStation Global este reglementat de FCA din Marea Britanie. 

Înainte de a cumpăra acțiuni, este înțelept să vă asigurați că aveți un fond adecvat de urgență și că economisiți pentru orice obiective importante pe termen scurt.

Cu un preț al acțiunilor la fel de mare ca cel al Amazonului, s-ar putea să fiți interesați și de acțiunile fracționate, care vă permit să achiziționați o bucată dintr-o acțiune - pe baza unei sume stabilite de bani pe care doriți să o investiți - mai degrabă decât pe tot. Nu toți brokerii online oferă acțiuni fracționate, dar oferta devine din ce în ce mai frecventă.

 

 

Comenteaza